Januártól ingyen lekérdezhető a járművek előélete

Januártól ingyen lekérdezhető a járművek előélete

- Kategória: Kiemelt cikk
1

Heteken belül elindul az új, teljesen ingyenes szolgáltatás, és onnantól kezdve egy mozdulattal lekérdezhető lesz a kocsik, valamint a motorok valódi futásteljesítménye, illetve kártörténete.

A rendszer nem is lehetne egyszerűbb: ha van ügyfélkapu-regisztrációd, akkor elég a honlapon – vagy a mobilos alkalmazásban – beütni a kiválasztott autó vagy motor rendszámát, és már záporoznak is az adatok, illetve fotók.

A szöveges infók mellett lehívhatóak lesznek az autóról, motorról készített korábbi képek is

Tényleg 35 ezer kilométer van benne? Valóban nem volt törve? Ilyen fényezése volt négy-hat évvel ezelőtt is? Ezek mind megtudhatóak, ráadásul korlátlan mennyiségben, ingyen.

Januártól ingyen lekérdezhető a járművek előélete

Egyébként már 2014 óta elérhető egy hasonló nyilvántartás, ám abban korlátozott számban, jogcímigazolással és díj ellenében kérdezhettünk le adatokat, vagyis a január végén induló rendszer sokkal rugalmasabb lesz, és ezáltal valószínűleg népszerűbb is. Az M1 csatornán bejelentett, új szolgáltatás révén a leendő vevők elkerülhetik a manipulált futásteljesítményű, balesetből helyreállított vagy bármilyen okból körözött motorokat, egyszersmind hasznos a lelkiismeretes eladóknak is, hiszen ők egy kattintással igazolhatják, hogy valóban makulátlan, tiszta előéletű gépet árulnak.