GumiGuru: Milyen abroncsot ajánlotok Honda Deauville-re egy kezdő motorosnak?

GumiGuru: Milyen abroncsot ajánlotok Honda Deauville-re egy kezdő motorosnak?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS Kedves Gumiguru! Milyen abroncsot ajánlanátok egy 2000-es évjáratú, 650-es Honda Deauville-re egy kezdő motorosnak? Leginkább rövidebb-hosszabb túrákra járnék, nem nyélgázon, s bár nehéz előre megmondani, de kb. évi 3-5000 kilométer közötti futással számolok. Olyan köpenyt szeretnék, ami azért esőben is megbízható. A motor nem lesz teljesen leterhelve, viszont van néhány kanyar a lakóhelyem körül. Köszönöm, üdvözlettel: Péter
VÁLASZ Kedves Péter! Sok igazán kiváló abroncsot tudok javasolni neked a Hondára, hiszen van néhány kifejezetten közkedvelt darab, amit előszeretettel vásárolnak erre a típusra. Egyik ilyen a Michelin Pilot Road 4, úgy gondolom, ennek  az abroncsnak az ismertségét és a népszerűségét nem kell bemutatni a motoros társadalomnak. Napi szintű, vegyes használatra, esőbe és száraz útra is kiváló opció. Kicsit sportosabb karakterű abroncs a Continental RoadAttack2 EVO, ez kifejezetten jó anyagösszetételű és sportos mintázatú termék, s mivel kiemelted, hogy van néhány kanyar a lakóhelyed körül, ezért fontosnak tartom, hogy ilyen körülmények között egy kezdőnek biztonságérzetet adjon.
prémiumkategóriás abroncsok
A felsorolt, prémiumkategóriás abroncsokkal aligha lőhetsz mellé

Az általam felsorolt mintázatok a modernebbek közé sorolhatóak, a gumiabroncsok pedig gyakorlatilag a legjobbak, itt nem tudsz rosszul választani. Egy kicsit régebbi fejlesztés a Bridegstone BT023, bár a kezdő motorosok szintjét ez az abroncs is maradéktalanul kiszolgálja.