Újévi fogadalom: adj le pár kilót motorozással!

Újévi fogadalom: adj le pár kilót motorozással!

- Kategória: Cikkek, Közélet
0

Végre nem kell kifogásokat keresned, hogy miért tűnsz el vasárnaponként terepezni. Ha ezentúl visszakérdeznek, csak annyit mondj: muszáj belefogynom a tavalyi bőrruhába!

Érdekes összevetést készítettek a tengerentúli motorosok, melyben párba állították a hagyományos testmozgást, valamint az közúti és terepmotorozást, hogy melyikkel mennyi kalóriát égethetsz el egységnyi idő alatt.

Hatékony és élvezetes fogyókúra? Igen!

Sajnos azoknak nincsenek jó híreink, akik nemes egyszerűséggel elmennek fagyizni a Mátra túlfelére, hiszen három gombóc belapátolása 250 kalóriával gyarapítja az úszógumit, míg egy óra motorozással csak 150-200-at égetsz el.

fogyókúra
Minél testesebb a gép – és a pilóta -, no meg minél keményebb a terep, annál többet fogyhat egy-egy óra alatt

Nem úgy a terepezés, élen a krosszozással és az endurókrosszal, ugyanis ezekkel – ha tényleg intenzíven csinálod – óránként öt-hatszáz kalóriát használsz el, csakúgy, mint például ugyanennyi úszással vagy kocogással. Szóval, ha megfogadtad szilveszterkor, hogy ledobsz öt-tíz kilót, és újra magadra öltöd a karcsú bőrruhát, akkor irány a legközelebbi krosszpálya vagy enduróösvény – tavaszig még legalább egy-két hónapod van, hogy hódolj az egyik leghatékonyabb, egyszersmind legélvezetesebb fogyókúrának.

4sr HUngary