GumiGuru: Mit tegyek az ER6-ra, ha „elgurul a gyógyszer”?

GumiGuru: Mit tegyek az ER6-ra, ha „elgurul a gyógyszer”?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Egy Kawasaki ER-6n-t hajtok, évi 10 000 km-t megyek vele a szokásos célokkal: munkábajárás, kisebb túrák alkalmával stb., és szeretnék rá egy tartós és jól tapadó gumit. Előfordul, hogy elgurul a gyógyszerem, de többnyire a sebességhatárokat betartva motorozom. Sokszor indulok útnak a párommal is. Kérlek, mondjatok valami jó gumit – párban cserélném. Köszönöm szépen!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Úgy gondolom, a motorozási stílusodhoz, a motor karakteréhez leginkább egy túrasport kategóriába sorolható abroncs passzolna. Az igény hasonló, mint amit minden átlagos motoros szeretne:

tartós legyen és extra jól tapadjon, de még mindig azt kell írnom, hogy ez az abroncs nem létezik. Valamelyik véglethez mindig közelíteni kell, és engedni az igényünkből.

Úgy vélem, a modern túrasportabroncsokkal azért igen nagy arányban lefedhető ez, mivel mindkét szempont igen fontos tényező a gyártóknál is, továbbá elvárás tőlünk, motorosoktól. Sok remek alternatíva létezik, és mint már megszokhattuk, ez az év is tartogat újdonságokat.

Kawasaki ER-6n

Eddig jól bevált és remekül teljesítő darabokat fogok neked javasolni, melyekből nehéz rosszul választani. Bridgestone T30 EVO, T31, Continental RoadAttack2 EVO, esetleg az új 3-as széria, vagy a Dunlop Roadsmart II, illetve szintén ennek az utódja a RoadSmart III. Ezek az abroncsok hasonló szinten teljesítenek, nincs egyiknek sem kiemelkedően negatív jellemzője, így bátran merem ajánlani a felsorolás bármelyik tagját. Kellően sportosak, kivétel nélkül mind jó profillal rendelkeznek, mindemellett jól bírják a hosszabb távot is, gond nélkül teljesíthető bármelyikkel az éves futásteljesítményed.