GumiGuru: Túrára is maradhat a Qualifier, vagy nézzek tartósabbat?

GumiGuru: Túrára is maradhat a Qualifier, vagy nézzek tartósabbat?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted - Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Egy Honda CB600F Hornet motorral gurulok, amin eddig Dunlop Qualifiler 2 -es 120/70/R17 - 180/55/R17-es gumikat használtam. Az idei szezonra viszont cserélném egy Michelin Road 5-re (esetleg 4-re?). A 2019-es idényt már sok és hosszú túrázásra tervezném utassal (90 + 55 kg), no meg a három nagy doboz. A kérdésem az lenne, hogy a kiválasztott gumi megfelelő lenne számomra, valamint, hogy milyen guminyomást lőjek be a hosszú túrák miatt, hogy az élettartam is rendben legyen, ésa kanyarok is "jók" legyenek?

Köszönettel, Zsolt

VÁLASZ

Kedves Zsolt! A Qualifier II leváltása egyébként is esedékes lehet, a hosszú túrák során aligha hozza azt a teljesítményt, amit ilyen esetben joggal elvárhatunk egy abroncstól. Itt ugye az egyik legfontosabb dolog a hosszabb élettartam. A kérdés olyan szempontból lehet érdekes, hogy mire is van pontosan szükség, mit vársz el? A felsorolt abroncsok messze piacvezető szerepet töltenek be, tehát rosszul dönteni egyik esetben sem tudsz.

Pilot Road 4-et vagy 5-öt tegyek a Hondára?

A Road 4-et akkor érdemes választanod, ha kevésbé motorozol sportosan, és nem a gumi, valamint a saját határaidat próbálod meg feszegetni - elsődleges szempont valóban csak a túrázás. Az új modell már egy picit máshogy hangolt, amennyiben fokozzuk a sebességet, akkor ebben biztosabb társunk.

Honda Hornet

Mindemellett rengeteget fejlődött esőben, még az elődjéhez képest is, szóval ha egy felhőszakadás során nem állsz meg, és ilyenkor is tovább húzod neki, akkor a Road 5 a nyerő. Minden egyéb esetben 4-es széria is több mint tökéletes, válaszd bátran. Guminyomás maradhat gyári értéken, semmi nem indokolja, hogy eltérj tőle.

Continental 2019

Facebook Comments