„Még hogy a zsaruk csak traffipaxoznak?”

„Még hogy a zsaruk csak traffipaxoznak?”

- Kategória: Hírek

Ha legközelebb megvédenéd az egyenruhásokat, hogy igenis tesznek a motorosokat sújtó balesetek ellen, csak ezt a videót mutasd meg nekik…

 

Gyakran éri az a vád a zsarukat, hogy munkájuk kimerül a helyszínelésben és a sebességmérésben, miközben az ütközések többségét a kanyarodás szabályait megszegő sofőrök okozzák.

Jogsielvétel egy záróvonal miatt?!

Mint a Vezess gyűjtéséből is kiderült, a biztosítókhoz befutó kárigények mögött rendre ilyen esetek állnak, például a Generalinál

az elsőbbségadási kötelezettség megszegése, a kanyarodási szabályok be nem tartása és a nem megfelelő követési távolság a három vezető baleseti ok.

Ideje hát tenni valamit, és a zsaruk nem is tétlenkednek: a lenti videón egy olyan helyet ellenőriznek, ahol a sofőrök gyakran hajtanak át a záróvonalon.

A szerencsiek bizonyára jól ismerik a Gyár utat, ahol záróvonal választja el a két sávot. Itt csípték nyakon az autósokat a zsaruk, és egyből elő is állították őket – ez a sofőr például két hónapig nem vezethet

Ezúttal szó sincs figyelmeztetésről vagy gyorsan feledhető helyszíni bírságról, ugyanis akit itt elkapnak, az egyből megy a yardra, és pár hétig – vagy hónapig – nem lesz gondja arra, hogy a kocsiját tankolja. Persze máris záporoznak a kommentek, hogy miért kell elvenni a jogsit ilyen „apróság” miatt, meg a riposzt, hogy „csak ebből tanulnak a renitensek”.

Ti hogy látjátok: arányos a jogsi elvétele, hisz’ a legfőbb baleseti okról van szó, vagy ez túlzás?

Continental 2019

Facebook Comments

19 Comments

 1. Teljesen jogos, bár én még annyival kiegészíteném hogy akit 2.-szorra is elkapnak annak 1 év eltiltás, eltiltás alatt/3. alkalom esetén meg végleges.(nyilván ki kell dolgozni hogy ezek az alkalmak hogy évüljenek el…)

 2. Alig volt forgalom, tehát nem volt balesetveszélyes a manőver.

  1. Novák Ákos

   Tehát a többi vezetőn múlik, hogy balesetveszélyes-e a manőver?!

   1. Ilyen ez az élet.

    Pl. ha ki akarok kanyarodni egy mellékutcából, akkor minden esetben megvárom hogy elmenjenek az autók, mert ha olyankor kanyarodnék ki amikor jönnek, abból baleset lenne, pedig nincs megtiltva a kikanyarodás.

    Nem ismerem ezt a helyet, a cikk meg elég hiányos, de gyanítom körülnézett mielőtt befordult.
    Nálunk is van ilyen hely ahol szeretnek befordulni a záróvonal ellenére.
    Nem okoz balesetveszélyt, csak feltartja a forgalmat, azért tilos.
    Persze ott is lesben állnak a rendőrök, megjegyzem nagyon helyesen, de normál büntetéssel jutalmazzák.

    Tehát a cikk kérdésére, az intézkedés jogos, a mértéke túlzó.

  2. Akkor ha neked van otthon két autód, és én csak az egyiket veszem el az nem bűn, mert maradt egy másik? Címet adsz? Kulcsot, forgalmit, ajándékozási papírt hagyd benne légyszi, hiszen ez nem lopás, mert épp marad egy másik, kettővel egyszerre meg úgyse tudsz járni! Köszi.

   1. Hogy tudtok ennyi demagóg faszságot összehordani? A rendőrszakközépben gyakoroltatják?

    1. Nem vagyok rendőr. De, ha már személyeskedünk rád azért rád fért volna egy középiskola, mert akkor tudnád mint jelent a demagóg…
     Ezzel együtt a _szándékos_ szabályszegésekért minimum a jogsi ideiglenes elvétele! Megbüntetik 30e Ft-ra? Röhög egyet, és legközelebb ugyanezzel a mutatvánnyal megöl valakit…

     1. Erdélyi Norbert

      Van az a szándékosság, aminél jogsi el, azonnal. Ez még véletlenül sem olyan. Amúgy akit itt így elkapnak, az meg is érdemli, mivel ha “látva” közlekedne, akkor nem is kanyarodott volna le, mert látnia kellett volna a rendőrt (hacsak nem álcázott volt).

     2. Örülök, hogy azóta sikerült a google használatát elsajátítani, most már csak a szövegértéssel van a gond…

 3. Vannak balesetek, nem 100%-os senki sem, adódnak néha műszaki hibák is. De az nem baleset, ha valaki magasról szarik a szabályokra, mert ő megteheti. Az ilyennek nem való vezetői engedély, mert az a szabályok betartásán alapul. Lehet azt csinálni, hogy nekem ne mondja meg senki mit csináljak, csak az járjon gyalog…

 4. Fú ez de demagóg.
  Büntessék meg, mert szabályt szegett, de jogsi?
  Miért nem lőjük mindjárt tarkón a rohadékot?

  1. SZVSZ a jogsi elvétel hatásosabb mint a pénzbírság. Ill így nincs az ahogy befizeti és garázdálkodik tovább… Többet kéne alkalmazniuk.

 5. Vezetői engedély helyszíni elvételét jogszabály szabályozzaq akár csak előállítást is. A záróvonalon áthaladás egyil esetben sincs benne. Valami más ok volt. Pl lehet elvolt tiltva a vezető. Ebből a videóból semmi nem derül ki és így ebben a formában a cikk is indulatkeltés csak. Széles utat és jóidőt mindenkinek!

  1. Márpedig ennyi történt: átment a záróvonalon, ezért előállították és elvették a jogsiját. Itt a Police.hu-s nyers leírás:

   https://youtu.be/PN3IaOklTaE

  2. …és itt az újabb, benne a megfejtéssel, hogy miért vehetik el a jogsit záróvonal-átlépésért: https://uploads.disquscdn.com/images/f2f7474b2749bacf186061de597d801e728229d9458651afdb8b0970b92202ed.jpg

 6. József Szihalmi

  Sziasztok!
  Nekem az a véleményem, hogy (bár kicsit kevés az infó) olyan helyen ahol van minkét oldalon utca, ott meg kellene adni a lehetőséget a kanyarodásra akár kanyarodó sávval akár lámpával stb.
  Ez a záróvonal kihelyezés pontosan ugyanolyan spórolásnak tűnik, mint egy rossz minőségű főúton a 60-as tábla.
  Olcsó megoldás és még büntetni is lehet.
  Tudom, hogy a szabály az szabály, de sajnos vannak olyan logikátlan megoldások amik egyenesen vérlázítóak.

  1. Nem lehet mindig mindenhol optimális körülményeket teremteni, még a tiltást is elfogadom, meg a büntetést is, csak az arányával nem értek egyet.

   De ahogy azt Mackey írta, kevés az infó a korrekt vélemény formáláshoz, és inkább hangulatkeltés ez csak, vagy ha csak ennyi a tény, akkor hatósági túlkapás.
   Bár ahogy Kutya úr írta, elkövetett egy előzést is záróvonalon. Erre már van az a körülmény, amire korrekt büntetésnek tartanám amit kapott, de a sima befordulást, ott és úgy annyira nem.

 7. Nagy Andras

  jó hát elvesszük a jogsit. de nem a prevenció volna fontosabb ? persze azzal egyet kell értsek hogy vegyék csak el. lehetnek körülmények amikor persze indokolt lehet szabályt szegni de azért azzal óvatosan kell bánni ..-feltételezem én naív ember…

Válasz