Mikor lesz tavasz?

Mikor lesz tavasz?

- Kategória: Cikkek, Közélet

Az idén kifejezetten hosszú és hóban gazdag tél után egyre kíváncsibban fürkésszük az előrejelzéseket, azt kutatva, vajon mikor lesz már végre tényleg tavasz? Az időjósok szerint már csak néhányat kell aludni...

Tegnap sok helyen még havazott az országban, néhol öt-tíz centis friss hó is hullott, de ez már csak Tél tábornok utolsó, kétségbeesett próbálkozása - közeleg a kikelet.

Az met.hu előrejelzései egyértelműen azt mutatják, hogy a következő napokban erőteljes felmelegedés kezdődik, és megközelítjük - a sok motorosnak vízválasztónak számító - 13-15 fokos hőmérsékletet.

tavasz-motor1

Jól tudjuk, ez még nem a valódi „tavasz”, de ilyenkor, holtszezonban minden egyes hétvége aranyat ér, amikor végre nem havazásra, hanem 10-15 fokos „melegre” ébredünk...  

Motorozni tehát még kicsit korai, de pont ideje leporolni, felkészíteni a vasat, hiszen márciusban már dugig lesznek a szervizek - ilyenkor kell felkészíteni a szezonra. Ha még nem tetted meg, gyorsan nézz rá, hogy érvényes-e a műszaki; a fék, a hajtáslánc, az akksi és a többi kenőanyag rendben van-e, megvetted-e a '19-es matricát stb., mert napról napra közelebb a kikelet. Bármennyire is odébb van, mikor újra a húszas jelzést ostromolja a hőmérő higanyszála, tagadhatatlan: lassan kopogtat az idei motorosszezon!

Continental 2019

Facebook Comments