Vajon melyik BMW-ből fogyott a legtöbb?

Vajon melyik BMW-ből fogyott a legtöbb?

- Kategória: Hírek
0

Erős évet tudhat maga mögött a BMW és a BMW Motorrad: Magyarországon az autós részleg 16, a motoros pedig 21 százalékkal múlta felül a 2017-es eredményeket, s ezzel a kék-fehér márka piacvezető lett az ötszáz köbcenti feletti kategóriában.

Miként azt megszokhattuk, 2018-ban is a BMW R 1200 GS/Adventure modellek voltak a legnépszerűbbek hazánkban, s ennek is köszönhető, hogy a társaság 444 nagymotort adott el egy év alatt, azaz ötödével többet, mint egy évvel korábban. Részesedésük immáron 23% az ötszáz köbcenti feletti szegmensben, amivel egyértelműen piacvezetők, de eközben – a G 310 R és GS modelleknek köszönhetően – egyre többen keresik kisebb motorjaikat is, utóbbiakból csaknem nyolcvan százalékkal több fogyott, mint 2017-ben.

BMW R 1200 GS használtmotorteszt
Kereken négyszáz darab, ötszáz köbcentinél nagyobb hengerűrtartalmú BMW talált gazdára Magyarországon 2018-ban, élen az R 1200 GS-sel

Valószínűleg idén is folytatódik a tendencia, hiszen nemrég mutatkozott be a GS és az RT új, erősebb változata, melyeket mi is teszteltünk – GS menetpróbánkat itt olvashatjátok, míg az RT hívei itt találják a hihetetlenül rugalmas és kezes túragép bemutatóját.

4sr HUngary