GumiGuru: Túra és melóba járás egyszerre...

GumiGuru: Túra és melóba járás egyszerre...

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted - Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: 2004-es Yamaha FZ6S motort vásároltam, és szeretném a gumikat lecserélni. A mintázat nem vészesen kopott, de a gumik 9 évesek. Olyan igazi mindenest keresek, munkába járás márciustól-novemberig napi kb. 30km. Hétvégi kirándulás, kis döntögetés kétszeméllyel, esetleg évente egy-két külföldi túra pl, Szlovénia, Erdély, Ausztria. Pályázás nem érdekel. Fontos még hogy 187 cm magas, 110 kg vagyok, míg a párom kb. 60 kg. Egy-két csomag és már 200 kiló van a motoron. A keret úgy 50 és 70 ezer forint között mozog. Segítségeteket előre is köszönöm! Szabolcs

VÁLASZ

Kedves Szabolcs! Kérdésed egy igencsak átlagos témát foglal magában: a mindennapi motoros keres egy teljesen átlagos teljesítményű abroncsot a motorjára. Sem a felhasználásban, sem pedig az elvárásokban nincs extra igény, így én sem tudok sok új információval szolgálni neked. A legfontosabb segítség számomra most az értékhatár mint befolyásoló tényező. Első körben szűkíthetjük a kört azzal, hogy sportgumira nincs szükséged, pontosan azért, mert hosszúra nyújtod a szezont és sokat használod a motort. Ezek ugye tartósabb darabok, jól jön az extra élettartam tavasztól őszig. Csupa jó abroncs van ami belefér a keretösszegbe, különböző gyártók már jól ismert és bevált gumijai között szemezgethetünk, mondhatni kedvünkre. A terhelés amit írtál számomra, az is szintén egy átlagos érték, emiatt nem kell újabb szűrőfeltételt beiktatnunk a keresésbe.

Yamaha FZ6

Bevált típusokat mondok neked: Bridgetone T30 EVO, Bt023, Michelin Road2, Metzeler Z8, Dunlop RoadSmart II. Ezek pontosan beleférnek az összegbe, amit említettél nekem, és kiszolgálják az elvárásaidat. Esőben és száraz útviszonyok között jól működnek, így a kora tavaszi vagy késő őszi időjárásban megtett utakat is biztonsággal abszolválhatod velük, továbbá bőven 10 000 km fölötti a futásteljesítményük, így a külföldi túra és a munkába járás is megoldott.

Continental 2019

Facebook Comments