3D-s kamerák kerülnek a Honda Gold Wingre

3D-s kamerák kerülnek a Honda Gold Wingre

- Kategória: Hírek

Első ránézésre azt hihetnénk, hogy egy újabb „felesleges” extráról van szó, ami nemes egyszerűséggel kiváltja a GoPrót, de ezúttal sokkal komolyabb oka van a fejlesztésnek – így válhat még biztonságosabbá a motorozás.

 

Napjaink autóiban már-már megszokott a forgalmat pásztázó kamera vagy kamerapár, így várható volt, hogy előbb-utóbb a motorkerékpárokon is megjelenik. Íme, itt is van: a tavaly feltűnt új Honda Gold Wing friss szabadalmi rajzain egyértelműen kivehető a két, egymástól kimondottan messze elhelyezett lencse – a távolság azért fontos, hogy alkalmasak legyenek 3D-s felvételek készítésére.

Kamerarendszert kap az új Honda Gold Wing

Egyértelmű, hogy az ehhez hasonló vezetéssegítő rendszerek elterjedése lehet a következő nagy lépés a motoriparban, erre utal az is, hogy korábban a BMW, a KTM és Ducati is megszellőztette saját, részben radaralapú megoldását.

Honda Gold Wing

37a, 41a és (41) jelöli a Honda kameráit a friss szabadalmi rajzon

Már csak azért is esélyes, hogy a közeljövőben – egyes pletykák szerint az októberi Tokyo Motor Show-n – megjelenik a sorozatgyártásra érett, 3D-kamerás Gold Wing, mert maga a rendszer napjainkban is elérhető a Honda négykerekűin.

Honda Gold Wing

Újabb jó pont a Honda Gold Wing sajátos felfüggesztésének – mivel a teleszkópszárak mozognak, de a kormánybefogó már nem, így utóbbira rögzíthetőek a kamerák

Ez az alapja a már elterjedt és bevált Honda Sensing nevű rendszernek is, amely megtalálható például az új Honda Civicben és CR-V-ben, minden eddiginél hatékonyabb adatgyűjtőként segítve a sávtartó automatikát, az adaptív tempomatot, a holttérfigyelőt és a keresztirányú forgalom veszélyére figyelmeztető jelző rendszert.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Terjed a gyökérség, motorok egyik legnagyobb előnye hogy nélkülöznek minden a vezetésbe bele trollkodni akaró elektronikus hulladékot…..

Válasz