GumiGuru: Apró dudorok a BMW első kerekén...

GumiGuru: Apró dudorok a BMW első kerekén...

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted - Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Apró, szemmel csak bizonyos fényviszonyok között látható, viszont kézzel kitapintható dudorodásokat fedeztem fel a motorom első kerekén (2012-es évjáratú BMW R 1200 GSA) Azonnali cserét javasoltok,vagy járhatok vele még normális tempóban? A futófelület közepétől picit jobbra (ha szemből nézzük), és a kerék átmérőjének úgy egyötöd részén.Mitől alakulhatott ki? A típusa Metzeler Tourance, kb. két éves, úgy 70%-os mintázattal.

Köszi a választ!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Sajnos leírás alapján nagyon nehéz bármilyen, számodra megnyugtató információval szolgálnom, amit én is 100%-os biztonsággal megalapozva és felelősségteljesen mondani merek a hibáról. A Metzeler Tourance egy nagyon bevált széria, alapvetően nem szokott probléma lenni vele, mai napig egy közkedvelt minta, szeretik a motorosok.

R 1200 GS Adventure
BMW R 1200 GS Adventure

Az apró pici dudorok azok, amik aggodalomra adnak okot, emiatt mondanám a gumi azonnali cseréjét. Számomra ez kizárja, hogy egy métert is megtegyek vele. Így látatlanban nehéz mire gondolnom, teljesen atipikus a jelenség, így azért javaslom a cserét, hogy biztonságosan motorozz tovább - azt gondolom ez mindennél fontosabb.

Zsigmond panaszméltatlansága

Facebook Comments