GumiGuru: Csak egy kicsit szélesebb gumit szeretnék – lehet?

GumiGuru: Csak egy kicsit szélesebb gumit szeretnék – lehet?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: 1988-as Suzuki GSX400 (gk53c) motoromon elöl 1,6” hátul pedig 1,85” felnin, 3” és 4” gumik vannak 18” átmérőben. Ha amúgy elfér az egyéb dolgoktól, felmegy rá elúre a 3,5” széles gumi? A motor amúgy tök gyári, a fényezése kicsit cafés, ezért szeretnék rá olyan gumiösszeállítást, ami egy kicsit közelít egymáshoz. Mármint az első és a hátsó.

Köszi!

 
VÁLASZ

Kedves Kérdező! A Suzuki azt a minimum felniszélességet alkalmazta ennél a motornál, amire még éppen ajánlott és felszerelhető a 3, illetve 4 col széles abroncs. Így arra a kérdésedre, hogy ajánlok-e rá szélesebb gumit, teljes mértékben nemleges választ tudok adni – ezekkel a méretekkel is határon vagyunk. Gyárilag felszerelték a motort 100/90-18 és 3.00-18-as első mérettel is. Ezek “váltói” egymásnak, így bármelyiket választhatod. Mivel említetted, hogy Cafe Racer a stílus, ennek egy picit kedvezhetünk, és tovább erősíthetjük még a gumiválasztással is, azaz nézhetünk rá klasszikusabb mintázatú abroncsot. Személy szerint az első kerékre a “hagyományos”, metrikus méretezést javasolnám, hátra pedig a colban megadottat. Számomra két szimpatikus abroncs van, ami stílusát és technikai paramétereit tekintve jó lehet a koros gépre: az egyik javaslatom a Metzeler Lasertec, a másik pedig a Bridgestone Bt45 lenne, de ismétlem: csak az említett méretekben!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz