GumiGuru: Zabálja az abroncsot a KTM 1290 Adventure

GumiGuru: Zabálja az abroncsot a KTM 1290 Adventure

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted - Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: KTM 1290 Super Adventure S motorom egyszerűen zabálja a Pirelli Scorpion Trail 2 gumikat. Szó se róla, nagyon jó papucsok, tapadásuk kitűnő, de legfeljebb 7000 kilométert bírnak ki. Tudnátok ajánlani - csak aszfaltra - valami jobbat?

Köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Meglepő amit írsz, ugyanis nagyon sok tapasztalatunk és visszajelzésünk van a Scorpion Trail II-ről, és hasonló teljesítményű gépeken sokkal-sokkal többet futnak el, van, hogy ennek a dupláját is minden gond nélkül. Bár a 1290 Super Adventure a maga 160 lóerejével gyakorlatilag a legerősebb túraenduró, ettől függetlenül nem kellene, hogy ilyen hamar elfogyjon az abroncs.

Tartós gumit a KTM Adventure-re?

Ennek tudatában érdemes olyan gumit kipróbálnod, ami jobban bírja ezt az extrémnek mondható terhelést. Két jelöltem van: az egyik az átlagosnál messze tartósabb Michelin Anakee 3. Tapadásban nem veszi fel a versenyt a Pirellivel, de tartósabb, ez kétségtelen.

ktm-1290-super-adventure-specs
KTM 1290 Super Adventure

A másik opcióm egy teljesen új termék, ami idén került bemutatásra, méghozzá a Dunlop TrailSmart 2  MAX. Ez már egy többkomponensű abroncs, mely igen ritka  még ebben a szegmensben, ezzel is kiemelkedik a tömegből. Kétségtelen, hogy ez a felépítés segít a tartósságban, véleményem szerint biztosan többet tud majd a Trail II-nél.

Continental 2019