Újabb motorosbarát szalagkorlát a Mátrában – köszönjük!

Újabb motorosbarát szalagkorlát a Mátrában – köszönjük!

- Kategória: Hírek
7

Igaz ugyan, hogy néhány napot még várni kell a kellemes tavaszi időre, de az első túránkat már elkezdhetjük szervezni. Ha adhatunk egy tippet, induljatok a Mátrába, ahol újabb szakaszokra került friss aszfalt és motorosbarát korlát!

Nem túlzás azt mondani, hogy az egyik legszebb környezetben kanyargó hazai út a Gyöngyöst Egerrel összekötő 24-es. Sajnos azonban a hatvan kilométeres aszfaltcsík állapota a legtöbb részen rossz, néhol kritikán aluli. Ez persze nem meglepő, hiszen az utóbbi évtizedben az egyetlen nagyszabású felújítás a parádsasvári hegyiversenyeknek otthont adó szerpentint érintette.

Újabb motorosbarát szalagkorlát a Mátrában

Tavaly év végén azonban a 24-es egy újabb része is felkerült a túrázáshoz ajánlott kategóriába, ugyanis kicserélték a kopóréteget a 2408. számú, Pásztóra vezető út torkolata és Mátraháza között, mi több, itt is motorosbarát szalagkorlátot telepítettek a kanyarok külső íveire! Köszönjük!

Újabb motorosbarát szalagkorlát a Mátrában
Az egyik kedvencünk a 2016-ban felújított parádsasvári szerpentin. Most három kilométerrel bővült a biztonságos szalagkorlát hossza a 24-esen, amit a hétvégén személyesen csodálhattunk meg a Mátrában

Több mint 330 millió forintot költöttek erre a három kilométerre, és a nemrég megejtett kirándulásunk alkalmával meggyőződhettünk róla, hogy nem lehet panasz a kivitelezőkre – színvonalas és szó szerint életmentő munkát végeztek a 24-esen.

Az azonban már nem jó hír, hogy az igencsak ramaty Mátraháza-Gyöngyös etap újraaszfaltozására, valamint a Galyatetőt és Mátrakeresztest érintő 2408-as út teljes helyreállítására nincs forrás 2019-ben.

Kapcsolódó anyag: Az első motorosbarát szalagkorlátok a Mátrában

Megkerestük a Magyar Közút Zrt.-t, ahol elmondták, hogy a siroki találkozóra igyekvő motorosok is új aszfalton roboghatnak majd a júliusi bulira, hiszen még idén megújul a 24-es egy újabb szakasza nagyjából öt kilométer hosszan, Sirok közelében.