GumiGuru: Melyik tapad jobban - Pilot Power vagy Bridgestone S21?

GumiGuru: Melyik tapad jobban - Pilot Power vagy Bridgestone S21?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted - Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem:Jelenleg Michelin Pilot Power 3 gumit használok ezres Yamaha Fazeren, de váltanék - Bridgestone S21 vásárlását tervezem.Szerpentinen, pályán, rövid túrákon használom a motort, szóval csak egy számít: a jó tapadás.

Yamaha FZS1000

Valóban előrelépést jelent a PP3-hoz képest tapadásban illetve élettartamban, ha S21-re váltok?A vízen való viselkedése kevésbé fontos számomra.... Milyenek a tapasztalatok az S21-egyel? Érdemes erre váltanom? Köszönöm válaszod!

Üdvözlettel: H. Gábor

VÁLASZ

Kedves Gábor! Alapvetően a két abroncs között nincs nagy különbség, de persze a "nagy" jelzőt mindenképp kezeljük a helyén, mert nem lesz egyforma a két abroncs!  A Power 3-ról már többször kérdeztek, és nagyjából mindig ugyanazt tudom róla elmondani: ez egy megosztó abroncs. Van, akit megfogott a karaktere, imádja, és van a másik tábor, akit kevésbé győzött meg a Michelin - erősen stílusfüggő lehet a dolog.

Michelin vagy Bridgestone? Egyértelmű...

Egyébként a visszajelzések alapján egy minden téren fejlettebb abroncsra számíthatsz az S21 "személyében", hisz' a fejlesztéseik között is jó pár év telt el. Nedves felületen a Bridgestone gumijai  egyébként is remekül teljesítenek, szóval itt nem lehet rá panasz. Tartósságban hasonló szintet képviselnek, egyébként

a japán abroncsnál erre különösen figyeltek, mivel az elődmodell S20 EVO-nak mondhatni egyetlen rossz tulajdonsága volt: hamarabb fogyott el mint a konkurens darabok.

Ennél a modellnél a középső, legtöbbet használ sáv egy keményebb komponenst kapott, tehát nem eszi meg, ha például autópályázol vele. A vállrészek igazán lágyak, és mivel személyes tapasztalatom is van az abronccsal, bátran mondhatom, hogy igazán meggyőző - egyszerűen remekbe szabott modell. Remek választásnak és mindenképpen egy kis előrelépésnek gondolom, így támogatom a váltást.

BikersPoison

Facebook Comments