Tartósteszt: Dunlop TrailSmart MAX – IV. rész

Tartósteszt: Dunlop TrailSmart MAX – IV. rész

- Kategória: Kiemelt cikk, Teszt

Legutóbb ott hagytuk abba a történetet, hogy még több mint félcentis barázdákat mértünk a hátsó abroncson, pedig már jócskán túlszaladtunk az átlagos szezonnak tekinthető, hétezer kilométeres futásteljesítményen… Ez lesz az eddigi legtartósabb enduróabroncsunk?

 

Egészen pontosan 5,38 millimétert mutatott a tolómérő 7050 kilométernél, és hála az idén korábban érkező tavasznak, azóta újabb 1500 kilométert gyűjtöttem, mégpedig nagy részét – hozzávetőleg kétharmadát – városban, aszfalton, a többit pedig változatos minőségű, városon kívüli részeken.

Most már tuti – a TrailSmart MAX lesz a legtartósabb abroncsom!

Mivel ingázásra – is – használtam, ősszel és tél elején, a hideg, nyálkás úton is muszáj volt helytállnia, és nem is lehetett rá panaszom. Tegyük hozzá, napjaink prémiumkategóriájú abroncsai egytől-egyig remekül vizsgáztak nálam ilyen „extrém”, pontosabban nem szokványos körülmények között.

Úgy fest, simán meglesz a 15 000 kilométeres futásteljesítmény, pedig aki motorozott velem, az tudja, hogy nem szoktam spórolni a gázzal…

Újra elővettük hát a tolómérőt, hogy kiderüljön, hogy tízezer kilométerhez közelítve mit mutat az abroncs. Nos, az utóbbi 1500 kilométeren mindössze fél milliméter kopott a – még mindig szép, íves futófelületű – hátsóból, azaz most 4,8-at mutat a kijelző, elöl pedig 3,3 mm-nél járunk, szóval bőven van még tartalék.

Nyolcezer kilométer után majdnem félcentis barázda és gyönyörű, íves profil? Egy igazi hosszútávfutóval van dolgom!

Most jöhetnek a hosszabb-rövidebb túrák az Alpokban és az Adrián, szóval megint nem lesz hiány kilométerekben, jómagam pedig kíváncsian várom, hogy hol ér véget a BMW és a Dunlop közös története. A korábban óvatosan saccolt, 10-15 ezer kilométeres futásteljesítmény most már garantált – már ha nem jön közbe egy defekt -, pedig aki motorozott velem, az tudja, hogy nem szoktam spórolni a gázzal.

Az abroncs hazai forgalmazója az R17.hu

Eddig tehát tökéletes az összkép, tapadás és tartósság terén is ötöst kapott tőlem a TrailSmart MAX, és most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy kibír-e két teljes szezont nálam.

A sorozat korábban megjelent részei: Dunlop TrailSmart MAX tartósteszt a Hegylakók Motoros Magazinban

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz