Éjszakai Rajzás: Tegyünk valamit a veszélyes kereszteződések ellen!

Éjszakai Rajzás: Tegyünk valamit a veszélyes kereszteződések ellen!

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek
9

A motorosok megelégelték, hogy mindenki csak panaszkodik, de nem tesz semmit... Megkeresték a rendőrséget, hogy mielőbb megoldás szülessen a szó szerint életveszélyes kereszteződésre, ahol már számtalan baleset történt. Most ők mesélnek arról, eddig milyen eredményeket értek el.

Kedves Barátaink, Éjszakai Rajzás Motorosai, mindenki aki nyomon kíséri a tevékenységünk! 2019.06.29-én az 58-as úton a Tenkes Csárdánál halálos motorbaleset történt, melyben egy 32 éves fiatal társunk elhunyt. Eddig ezt mindenki tudta, olvasta. Rengeteg híresztelés kelt szárnyra, szokásos kommentek ilyen esetben újra előkerültek, élen azzal, hogy "száguldozott..."

Hát nem nem száguldozott, ezt hivatalos információkból tudjuk, csak sajnos nem vette észre az álló autót, és nagyon szerencsétlenül ért földet.

Mi történt azóta a Tenkes Csárda-kereszteződéssel?

96 óra és egy kicsi telt el a baleset óta, és máris komoly eredményekről számolhatunk be.

1. Az Éjszakai Rajzás hivatalos levélben kereste meg hétfőn reggel a területileg illetékes Kapitányságot, egyeztetéskéréssel a helyszínről.
2. 11 óra magasságában a Területileg illetékes Rendőrkapitány telefonon kereste Pétert, mely beszélgetés alatt elhangzott mindkét fél részéről a szándék, és az egyetértés a lehetetlen és életveszélyes forgalmi helyzet megszüntetéséről. Tájékoztatást kap Péter, hogy megtörtént a helyszín bejárása, a társszervek szakemberei egyeztetnek a lehetséges megoldásokról.
3. 16 óra magasságában Kapitány úr újra egyeztet Péterrel, és megállapodnak egy személyes találkozóban a srácokkal, ahol szívesen meghallgatják a motorosok álláspontját is.

4. Kedden reggel, nyolc óra után Pétert keresik a kapitányságról egy délutáni személyes találkozó egyeztetése céljából.
5. 9 körül megbeszélés egyeztetve 14:00-ra a kapitányságon, melyen Levente és Péter is megjelenik.
6. Délután létrejön a találkozó, ahol szűk két órában hasznos információkkal bővül  a srácok tudása a rendőrség lehetőségeiről, kötöttségeiről, valós konkrét javaslatok történnek a helyszíni közlekedés megoldásáról, illetve a további együttműködésről, a közlekedésbiztonság fejlesztéséről. Ezúton köszönjük a Kapitányság partneri hozzáállását, és tenni akarást.

Elég a mellébeszélésből, cselekedjünk!

Összegezve: ELÉG VOLT! Elég volt a marketingből, konkrét cselekvésre van szükség. Elég volt a Facebook-szájkaratéból, összefogásra van szükség! Elég volt a halálos balesetekből, elvégre a legfontosabb egy motorozással töltött nap után az esti sör a barátokkal és az ölelés a szeretteinktől. Cselekedjünk!

Üdvözlettel: a Srácok

Frissítés: Hétfőn az Éjszakai Rajzás a Srácok ismét leülnek Kapitány Úrral, második körben további részleteket egyeztetünk a csárdánál lévő helyzet megoldására, és a további együttműködés részleteit is átbeszéljük. Van pár jó ötlet, melyek csak megvalósításra várnak. Végigcsináljuk!

2019.07.08 14:00-kor létrejött a 2. egyeztetés az Éjszakai Rajzás és a Kapitányság között, jelen volt meghívottként a Siklós Motoros Team képviselője is. 11-én, azaz holnap a hivatalos szervezetek újra bejárást tartanak a kritikus útszakaszon, ami után - reméljük - konkrét időpontról állapodnak meg a kivitelezés elkezdéséről. Hogy miként lesz megoldva, azt még nem írhatjuk le, mert még nincs meg a végleges verzió és időpont. Továbbá megállapodás született a Srácok, és a Kapitányság részéről, egy szokatlan és merőben eltérő „megoldásra”, melyben partneri megállapodás született konkrét tervekkel ötletekkel. Erről sem tudunk egyenlőre konkrétumot közölni, de a közös cél megvan, és eltökéltek vagyunk, cselekszünk! - áll az Éjszakai Rajzás beszámolójában.

Ha Te is kíváncsi vagy rá, mit és miként érnek el a tettre kész motorosok, javaslom, kövesd az Éjszakai Rajzás Facebook-oldalát, ahol folyamatosan beszámolnak a fejleményekről!

Képek: Éjszakai Rajzás Facebook-oldala

Continental 2019