GumiGuru: Válaszd a Continentalt - úgysem találsz jobbat!

GumiGuru: Válaszd a Continentalt - úgysem találsz jobbat!

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted - Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Van egy 25 éves Yamaha XJ 400 Diversion motorom, amin a hátsó gumi cseréje esedékes lesz hamarosan. Az elsőn a minta még kifogástalan, viszont 7 éves. Ritkán és keveset motorozom (évi kb. 1-2000 km), ezért az lenne a kérdésem, hogy mennyi időnként ajánlott cserélni, ha nem a kopás miatt teszem. Mit ajánlotok erre a motorra, ami elfogadható minőségű, és árban sem szeretném a motor értékét rákölteni. Kerékméret elöl: 110/90 R17, hátul: 130/70 R18.

Köszönöm!

 
VÁLASZ

Kedves Kérdező! Megértelek: kidobott pénznek tűnik drága gumit venni, ha nem elkopik, hanem elöregszik a gépeden. Viszont ezen múlik a motorozás élménye - és biztonsága is! -, szóval ez még nem ok a spórolásra.

A Continental tudja a választ...

Szerencsére van jó megoldás, amivel a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad: a remek ár/érték arányú Continental ContiGo tökéletesen alkalmas minden téren a nyugodt közúti motorozáshoz, csak kifejezetten vizes körülmények között volt rá némi panasz, de minden  más területen tökéletes.

Continental ContiGo
Continental ContiGo

A teljesség kedvéért hozzáteszem: ha mégis többet költenél, akkor vehetsz Metzeler Lasertecet vagy Bridgestone BT45-öt is, az utóbbi a jobb szerintem. Ami pedig a méretet illeti: a gyári elsője nem /90-as - 110/80-17 a helyes méret.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz