GumiGuru: Érdemes sportos papucsot tenni FZR1000-re?

GumiGuru: Érdemes sportos papucsot tenni FZR1000-re?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted - Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

 

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Yamaha FZR1000 típusú motoromon eljött a csere ideje. Több gumit is néztem, de tapasztalatok híján nem tudok dönteni, hogy melyik lenne a valóban megfelelő választás. Nem elsődleges szempont, hogy esőben is világbajnok legyen, de ha elkap az égi áldás, azért a tapadás hiánya miatt nem szeretnék félreállni. Amiket néztem: Dunlop Sportsmart 2 MAX, Bridgestone Battlax s21, Pirelli Diablo Rosso 2, valamint ajánlották a Michelin Power RS-t. Jelenleg elöl Pilot Power 2CT, hátul a sima PP van rajta. Jó tapasztalatom nincs vele, de ezt annak tudnám be leginkább, hogy elöl 7, hátul már 8 éves gumi van rajta (ezekkel vettem), és így eléggé csúszkál a hátulja. Remélem a segítségetekkel sikerül dönteni. Előre is köszönöm a választ!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Az S21 és a Power RS újabb modellek, mindkettő egy nagyon profi utcai abroncs, utóbbi egy kicsit gyengélkedik nedves úton, ebből a szempontból ez lehet egy picit ellenérv a választás során, viszont száraz útviszonyok mellett mindkét abroncs remekel, akár a kiélezett helyzetekben is. A Dunlop is két éven belüli modell, teljesítménye alapján egyenrangúként kezelném az előző két abronccsal.

elado-motor-yamahafzr1000-5
Yamaha FZR1000

A Rosso II egy régebbi fejlesztés, ennek ellenére igen jó karakterű abroncs, miként azt a Pirellitől megszokhattuk. Azt mindenképp előre megjegyezném, hogy ezek közül bármelyik jobb abroncs mint a jelenlegi Power/Power 2CT, szóval komoly előrelépésre számíthatsz.  Az S21 az sokaknak nagyon bevált, saját tapasztalatok alapján is azt tudom mondani, hogy ez egy jó kezelhető, kiszámítható viselkedésű abroncs - személy szerint ezt választanám.

Zsigmond panaszméltatlansága

Facebook Comments