Újjáéledt mérföldkő: leleplezték a BMW R nineT /5-öt

Újjáéledt mérföldkő: leleplezték a BMW R nineT /5-öt

- Kategória: Kiemelt cikk
0

Újabb taggal gyarapodott a bajorok klasszikus modellcsaládja, miután a Garmisch-ban zajló BMW Motorrad Days-en lerántották a leplet az R nineT /5-ről.

Új időszámítás kezdődött a BMW-nél ötven évvel ezelőtt, amikor piacra dobták a vadonatúj fejlesztésű vázzal, felfüggesztéssel és erőforrással megspékelt R50, R60 és R 75/5 típusokat.

Ez előtt tisztelegnek a most bemutatott utóddal, mely – az R nineT család több tagjától eltérően – fűzöttküllős, 17 colos kerekeken fut, és kék fényezése, valamint látványos tankpadja is a nemes elődöket idézi.

BMW R nineT /5: régi-új ismerős

A 110 lóerős, alapáron ABS-szel és kipörgésgátlóval felszerelt modellen – egyebek mellett – megtalálható a stílusos, kettő-az-egybe kipufogórendszer, miként a látványos krómozott kiegészítők tömege és a markolatfűtés is alapáron jár a leendő tulajdonosnak.

A Berlin Spandauban készülő modellel immáron hattagúvá bővült az R nineT család: az alapmodell mellett a letisztult Pure, a sportos Racer, a vagány Scrambler és az általunk is tesztelt Urban G/S színesíti a kínálatot.

4sr HUngary