Mátrai razzia: „10-ből 9 motorosnál minden rendben volt”

Mátrai razzia: „10-ből 9 motorosnál minden rendben volt”

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek
15

Hát ennyit arról, hogy „a motorosok többsége renitens szabálysértő...” 

Többször kritizálták már a zsarukat, hogy lehetetlen időpontban tartják a motoros razziákat - például Héregen vasárnap kora reggel, esőben -, ezért olyan kevés a nyakon csípett motoros. Most az egri rendőrök revansot vettek, és megmutatták, hogy „csúcsidőben” sincs gond a kétkerekűekkel...

Mátrai motoros razzia
Kimondottan a szabálytalan motorosokra vadásztak a hétvégén

Lázár Levente sajtóreferens mesélt a vasárnapi akcióról, melyben a nemrég felújított mátrai 24-es úton vadásztak a szabálytalan motorosokra. Az Egri Rendőrkapitányság és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály szakemberei vettek részt az akcióban, hogy „kiszűrjék a szabálytalankodókat.”

Mátrai motoros razzia
Közel ötven motorost ellenőriztek egy délelőtt alatt

Szinte semmi gond nem volt a motorosokkal

A razzia képeit feltöltötték a Police.hu-ra is, s ezeken jól látszik, hogy remek idő volt és hétvége, ezért kifejezetten sokan motoroztak a 24-esen.

Mátrai motoros razzia

Csaknem ötvenet állítottak meg közülük, de büszkén mondhatjuk, hogy alig volt kihágás. Tízből kilenc motorosnál mindent rendben találtak, és „az ötvenfős társaságból csupán négynél találtak jogsértést.”

Ugyanakkor az augusztus évről-évre rekordhónapnak számít, és ilyenkor történik a legtöbb motorbaleset, ezért most is felhívták az arra járók figyelmét, hogy készítsék fel magukat és járművüket is, valamint megfelelő védőfelszerelésben keljenek útra.

Continental 2019