Ezer mosoly - sikeres volt a Szent Damján tábor motoros akciója

Ezer mosoly - sikeres volt a Szent Damján tábor motoros akciója

- Kategória: Események, Hírek, Találkozó
2

Nemrég arra kértük a motorosokat, ha tehetik, szánjanak rá egy délutánt, és vidítsanak fel pár lurkót. Úgy tűnik, sokakhoz eljutott a felhívás, mert a hétköznap és a nagy távolság dacára csaknem harmincan mentek el az eseményre. Köszönjük!

- A találkozási pontra érkezve elképedve láttam, hogy a benzinkút oldalsó parkolóját motorok töltik meg, a bájkerek vidáman beszélgetve várakoznak, szinte csurig töltve a parkolót. A motorról leszállva gyorsan megszámoltam, velünk együtt 29 gép gyűlt össze, és az indulásig még többen csatlakoztak, sőt voltak, akik egyből a táborba mentek. Egyszerűen megható - felhívás ide vagy oda, legmerészebb álmainkban sem reméltük, hogy ilyen sokan eljönnek! Ezúton is köszönjük!

Mivel nem számítottunk ilyen sok emberre, gyorsan megoldottuk a felvezetést és az útvonalbiztosítást, majd Kocsis Fülöp érsek atya, a görögkatolikus egyház fejének vezetésével, a sisak alatt már fülig érő vigyorral indultunk a táborba.

Motorosok a Szent Damján táborban

Azt hiszem, a képek magukért beszélnek: a gyerekek öröme is határtalan volt, de a motorosoké is! Volt olyan csomagtartó, amelyből az érkezés után nyolc karton csoki (!) került elő, nehogy megéhezzenek a lurkók motorozás közben...

A motorosokkal beszélgetve aztán csak fokozódott a döbbenet: többen voltak, akik kifejezetten ezért kivettek egy szabadnapot, és lejöttek Budapestről vagy Kiskunfélegyházáról (!), hogy örömet szerezzen a tábor lakóinak…

Azokat a bájkereket, akik tudtak a vacsoráig maradni, a tábor vezetői egy jó paprikás krumplira is vendégül látták hazaindulás előtt. A beszámolók alapján nem csak a táborlakóknak, de a motorosoknak is bearanyozta a délutánját ez a találkozás. Kaptuk is az ígéreteket, hogy „jövőre is itt leszünk”!

Szeretnénk kifejezni hálás köszönetünket mindenkinek, aki eljött a Damján táborba motoroztatni és felvidítani a fogyatékkal élő gyerekeket!

És természetesen nagyon hálásak vagyunk az oldal szerkesztőinek, hogy segítettek eljuttatni a program hírét a motoros társadalomhoz - köszönte meg a résztvevők jóságát és önzetlenségét a szervező, Szirmai Máté Ferenc.

Mit tehetnénk hozzá? Mi is hálásan köszönjük, hogy ilyen sokan jelentkeztek a felhívásunkra, és szabadidőt, energiát nem kímélve örömet szereztetek a lurkóknak! Jövőre, veletek, ugyanitt!

Nyitókép és fotók: Polyák Dominika

Continental 2019