Motorosé lett az idei TISPOL-rekord

Motorosé lett az idei TISPOL-rekord

- Kategória: Gyorshírek

Csaknem tízezren kaptak csekket a múlt héten zajló traffipax-akcióban. Itt a csúcstartó…

 

A Zala megyei zsaruk lőtték múlt hétvégén az azóta híressé vált képet. Augusztus 18-án a 760-as úton, Felsőpáhok közelében zajlott a razzia, amikor horogra akadt a lenti motoros:

tispol
(Kép: Police.hu)

Nem aprózta el: 216-tal suhant el a traffipax mellett – ami óra szerint kb. 234 km/h -, vagyis már nem mérlegelhettek a zsaruk. Ő egyébként csak a második „legfürgébb” motoros volt idén, akit elcsíptek – korábban egy lángosért siető hayabusásról készült drága fotó, ő 227-tel repesztett a 37-esen.

Frissítve: később megállították a motorost

A most mért 126 km/órás sebességtúllépés tarifája fix 300 ezer forint, így a vezető – pontosabban a tulajdonos – a maximális összegről kapott csekket. Időközben jelentkezett olvasónk, aki szemtanúja volt az elfogásnak. Beszámolója szerint egy civil Mercedesből készült a felvétel, mi több, néhány kilométerrel később félre is állították a motorost, azaz személyesen „gratulálhattak” az egyenruhások az új rekordhoz.

Kapcsolódó anyag: Bemér a VÉDA?! Csak ha bután csinálod…

Continental 2019

Facebook Comments

29 Comments

 1. Ilyen esetben már nem bírságot kéne küldeni hanem bevonni a jogsit(az összes kategóriát) és elkobozni a motort….

  1. Igen, meg fel is kéne akasztani sztem!

   1. Csak akkor ha tiltás ellenére mégis vezet bármilyen járművet…. 😉

    1. Minden Sikerül

     Ne etessétek a trollt… ez az élete a szerencsétlennek 🤦‍♀️😂

     1. Annyiból sajnos igaza van(kivételesen) hogy aki hülye haljon meg… ;D

     2. Imre Tálos

      Nem halt meg, nem okozott balesetet, de még csak veszélyes szituációt sem! Egy teljesen üres sávban ment egy olyan úton, ahol se szántóföld, semmi nincs. Motorral a 216 nem olyan nagy durranás. Egy jobb sor4-es 600-as 15 mp alatt eléri. Faszért kell ilyen rosszindulatúnak lenni?

     3. Csak a szerencsén múlt hogy nem! És nem rosszindulat hanem realizmus. Aki nem képes felmérni azt hogy miért nem kéne a megengedett max duplájával hajtani azt inkább zárjuk ki végérvényesen a közlekedésből mielőtt még megöl valakit.

     4. Imre Tálos

      Semmi köze a szerencséhez, nem győzöm hangsúlyozni, hogy olyan kihalt volt az út, mint a motoros csoport facebookon télen! 😀 Több balesetet okoznak még az e-rollerek is, mint a motorosok (épp mai cikk)!

     5. Szánalmas ahogy véded ezt az elmebeteget…. Egy kép alapján ne akard már eldönteni hogy milyen kihalt az út. A másik meg az hogy szerinted ha valaki előzni akar ilyen tempónál lesz esélye az autósnak észrevenni őt mielőtt sávot vált? (Segítek, nem!) Mert neki esélye se lesz megállni időben.

     6. Norbert Jandó

      Szerencséd neked volt mikor apád nem volt elég gyors. Motoron a 216 kényelmes túra tempó.

     7. Zavarkó Dénes

      Szánalmas az egész,egy embert így fikázni mert nem váltott át másodikba????????????

     8. Tamás Kemenczei

      x102-vel ertek egyet…Attol meg, hogy epp nem volt ott senki, az nem jogosit fel a szabalyok athagasara. Ezek a motorok tenyleg nagyobb sebessegre vannak tervezve, vidd akkor palyara es ott hagyjtsd meg. Attol ha csak magat veszelyezteti, ha meghal onhibajabol, az egesz motoros tarsadalomra kihat(hat)…Szeretnenk kulon szigorubb szabalyozast a gepeinkre mert mondjuk havi 3-4 ilyen elmebeteg feltekeredik egy fara vagy ilyesmi? A kipufogo dBa korlatozas sem azert lett mert mindenkinek tul csendes volt a motorja… 🙂 Vannak szabalyok, mindenkire vonatkoznak. Persze en se mindig megyek 90-nel es 90-nes tablanal, de nem is a duplajaval, plane nem meg annal is gyorsabban. Aki szaguldani akar menjen palyara. Neha ugy erzem van ember akit legszivesebben megfolytanek…De nem lehet…torveny van ra…es akkor se csinalhatom ha epp nincs ott senki es senki mast nem veszelyeztetek vele.

     9. Zavarkó Dénes

      Akkor mondjad mit mondasz rám,mikor felváltok 6osig és kihajtok a gépből 325öt!! Hát arra tervezték ezeket a motorokat !!! Hát nem sajnálod őket??? Képzeld hogy elmondjam , némelyiket életükben nem hajtják ki a végéig?? Az megvan?? Nem sajnálod őket??

     10. Genetikai hulladék…. #blocked

     11. Peter Kovacs

      Pénzkidobás ha ezért vetted a motorodat közútra. Ha lepittyentenek akkor többszörösen is.
      Egyébként ha kiugrasz egy replülőből, simán 1320 km/h benned van. Na most van aki ezt a lehetőséget sem használja ki.

     12. Németh László

      Hogy lehet, hogy még életben vagy???

     13. Mert veled ellentétben van agyam….

  2. Csizmadia Dóra

   Mondd csak, biciklin, rolleren kívül vezettél már bármi mást életedben, aminek két kereke van..?

   1. Igen, és elég sokat. Úgyhogy jobb lesz ha neki se állsz okoskodni mert csak magadat fogod leégetni. Aki nem képes uralkodni az ösztönein az nem ember hanem állat.

    1. Csizmadia Dóra

     ohh. Így már minden világos.

     1. Erősen kétlem hogy az üres fejeddel képes lettél volna feldogni bármit is….. (Már az előző megnyilvánulásodból sejtettem hogy kár rád pazarolni az időmet de ez csak megerősíti.)

     2. Csizmadia Dóra

      Mesélj még kérlek. 🙂

     3. Németh László

      👍😆

   2. Németh László

    Szerintem rendőr…

 2. Tibor Strausz

  Annyira fel van kapva ez az eset. Amúgy nem akarok bestresszelni egy nemmotoros honpolgárt sem, de ilyen esetből naponta Magyar országon van vagy 100, csak azokat nem lövik ki. Meg sok “csak” autós ki van akadva, hogy lehet ennyivel menni. Ne keverjük már össze a motorokat, az autókkal. Még egy középszintű 600-as motor is tud akkorát gyorsulni, mint egy 50 milliós sportkocsi. Szóval egy ilyen motornak 200Km/h nem nagy kunszt. Amúgy meg ahogy látom egy teljesen üres pályán húzta neki, nem veszélyeztetve senkit ( max. magát ). Kifizeti a 300-at, oszt kész. Sokan beleszaladunk ilyenbe. Nekem pl. anno nem kellett fizetnem egy fillért sem, de motorozni sem kellett egy évig . 😀

  1. László Gaál

   Gyorsulásnál a motor teljesítménye és a gép összsúly alapján a motorkerékpár javára billenti a mérleg nyelvét, de a közlekedésre vonatkozó szabályok nem szelektálnak külön motorkerékpárra és külön autóra vonatkozó részeket. Sebesség vonatkozásában egyáltalán nem.

 3. Engem csak az érdekelne, a sok korlátolt elméjű kire mutogat, ha kimegy pl Németországba, ahol nincs sebességkorlátozás, mehetsz amennyivel tetszik, ahol az állam nem vadászik trafipaxokkal a porgáraira autópályán, mert nem olyan ruppótlan büntető és lehúzó állam, mint a miénk! Ott kit savaznak a fotel harcosok?
  De Ti akil 130ig vagytok kalibrálva, de lehet 80al mertek szüttyögni és balesetvesélyesebbek vagytok a gyorshajtólnál, belegondoltatok, hogy a 80as években a ruppótlan tranbantok, wartburgok idejében is 130as korlát volt a pályáinkon? Az nem volt veszélyes ugye? A világ fejlődik, de a kocka szabály, és a beszari fotelharcos az nem! Üdv 2019ből, eltelt cirka 40 év! Ébresztő! Amúgy motorosként csak azért 236 a tekordom, mert a 650es V2es nem megy többel 🙂
  Szép napot, jó pocskondiázást!
  Vitába meg nem szállok, ennyi időm volt, megyek inkább gyorshajtani! 😘

  1. Németeknél nincs kimondott limit. De az ajánlott az 130 km/h, és bizony ha e felett mész elővehetnek egy balesetnél…. (Figyelmeztettek minket a kiküldetés előtti fejtágításon több “érdekességre”, köztük erre is.)

Válasz