Fegyelmi zajlik a kő-papír-ollózó motorosrendőrök ellen

Fegyelmi zajlik a kő-papír-ollózó motorosrendőrök ellen

- Kategória: Gyorshírek

Meg se lepődnénk a dolgon, ha tucatjával állnának sorban a tehetséges motorosrendőrök, így viszont nem tűnik jó lépésnek a fegyelmi…

 

Nemrég mi is bemutattuk azt a vicces felvételt, melyen az M7-es autópályán cirkáló, és közben kő-papír-ollózó motorosrendőrök szerepelnek. Már akkor többen felvetették, hogy ez vajon szabályos-e, de ennél sokkal fontosabb kérdés, hogy fontos-e ezt feszegetni?

Éppen elég baja van a rendőröknek az őket szapuló újságírókkal, gúnyos filmekkel stb., szóval mint egy falat kenyér, úgy kellenek az ilyen emberi pillanatok a testületnek – kár ezért bárkit elítélni.

Kő, papír, olló és indul a fegyelmi eljárás…

A HVG-nél nem voltak restek, és megkeresték a rendőrséget, hogy „szabályos-e így közlekedni”?  Több sem kellett, az ORFK rögtön lépett, és mivel „a felvétel alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába tartozó két motoros rendőr megszegte a közúti közlekedés szabályait, ezért velük szemben fegyelmi eljárás indul” – válaszolták.

Mintha beállított fotó lenne, pedig ez csak egy pillanatkép a motorosrendőrök mindennapjaiból – kár, hogy erről nem született túl sok cikk… (Fotó: Zsaru magazin)

Hegylakók különvélemény: Valahogy Európa-bajnok motorosrendőreink és csapataink nem kaptak ilyen médiavisszhangot, se más jó cselekedetek, pedig bőven akad ilyen: elég, ha a fenti képen szereplő Horváth Mikit említjük. Micsoda „véletlen”,  hogy most, a „szabályos-e így közlekedni” rögtön megért egy, pontosabban két cikket, de azok valahogy nem.

Végül pedig egy jó tanács: ha legközelebb menet közben pacsizol a melletted haladó cimboráddal, nagyon figyelj, nehogy a közelben legyen egy „kedves” újságíró vagy a további 14 (!) bejelentő egyike, aki rögtön megkérdezi a rendőrséget, hogy ez szabályos-e? Még a végén Te is fegyelmit kapsz, vagy legalább egy bírságot a hihetetlenül veszélyes mozdulatért…

Nyitókép: Police.hu

Continental 2019

Facebook Comments

24 Comments

 1. Maróti András

  Tipikus b….. hozzáállás. Más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát se. Szégyellje magát az ilyen… 🙁

 2. Sándor Gulicska

  Majd leszerelnek a testülettől, és mennek motoros oktatónak.

  1. László Fallenbüchel

   Kizart… Azzal pénzt is kereshetnenek… Abból is milyen jó cikk lenne…

 3. Zoltán Márton

  Nem szervezünk valamiféle szimpátia motorozást a motoros rendőrökért?!

  1. Remek ötlet! Ha megszervezed, mi szívesen kitesszük, hogy minél több motoroshoz jusson el! 😉

  2. Zsolt Déri

   Kéne és csak ezt csinálni!! Milyen KRESZ szabálytalanságot húznak rá???

   1. Egymás mellett haladtak a két egy nyomon haladó járművel, ami tilos, előzést, stb. leszámítva

  3. És persze kő-papír-ollózva vonulni 😀

 4. Károly Széni

  kibaszott idióták,nem láttatok mèg motorosrendőrt mikor kiint valakit a forgalomból ,pedig azt fèl kèzzel teszi! ha ezt nem gyakorolja nem tud egy kèzzel motorozni ergo ez egy gyakorlat amit folyamatoaan ismètelni kell…mi ebben a szabálytalan?

 5. Ha nem rendőrök lettek volna, akkor lefogadom, hogy semmi nem lett volna belőle. Nem vagyok rendőr párti, de azért ezt a reakciót túlzásnak érzem.

 6. HVG… mondjuk, csodálkoznék is, ha nem pont ők kavarták volna a sz*rt, akik az ilyen (meg úgy más egyéb) témában is teljesen analfabéták.
  Annyit üzennék nekik, hogy a két ürge bekötött szemmel fél kézzel végigcsinál egy vezetéstechnikai tréninget, úgy, hogy egyszer sem teszi le a lábát, nekik ez annyira rutin, mint ezeknek az “újságíróknak” az hogy levegőt vesznek.

 7. Daczó Péter

  Jobb reklámot csináltak a Rendőrségnek, mint a milliós image filmek! Kitüntetés jár érte! Hol van ez leírva a csudás KRESZ-ben, hogy tiltva van?

  1. Zsolt Déri

   Sehol felháborító hogy a Nadasdyban a -motoros alosztály parancsnoka akit itt nem nevezhetek meg nem képes kiállni a két járőrért??? Ő is igy kezdte. Ez bele kell férjen!!! Senkinek és semminek nem.mondtak ellen. Ezt mutatni kéne más országokba hogy ilyen jóembernek és ettől még a forgalmat ugyan úgy figyelik!!!!

   1. Honnan tudod hogy nem állt ki? Nem biztos hogy olyan nagy ember, hogy egy politikai döntést befolyásolni tudjon.

    Aki fegyelmit indított ellenük, 24 órában figyelni kéne és kirakni minden kis szabálytalanságát, vagy méltatlan viselkedését. Aztán lássuk mennyire vonatkoznak rá a saját szabályai.

    1. Zsolt Déri

     Te dolgoztál ott. Nem valószínű en igen .Akkor talán nekem van több ra látásom

     Majd ha azt olvasom hogy figyelmeztetésben részesítettek akkor fejét hajtók. Politikába itt semmi helye.

     Disqus ezt írta (időpont: 2019. szept. 13., Pén 7:10):

 8. A motoros rendörökėrt már csak azėrt is ki kellene állni mert Ök is ugyan úgy motorosok mint mi, csak ugye sokkal kėpzettebbek mint mi civilek. Ha kicsit unatkoznak szolgálatban az nem emberi?! Ennyi simán belefėrt mint a tudásukba, mint a szolgálatba!
  Ja, ės innėt üzenem a csámcsogó firkászoknak, ha tėnyleg segiteni akarnak a pennájukkal (mert miėrt ne?), akkor legközelebb álljanak már ki egy iskola melletti zebrához ės irogassák a rendszámokat is! Ez fontosabb lenne…..

  1. Így van, büntessék a szabálytalan, körültekintés nélkül átkelő, telefont nyomkodó zombikat is végre.

 9. Nem tudom, valaki linkelné a KRESZ-ből hogy ez miért szabálytalan?
  Kanyarodáskor jelezhetem kézzel a szándékomat. Nekem konkrétan van olyan motorom amin nincs index. Számtalan okból kell elengedni a kormányt az egyik kézzel. Veszélyes vagy kockázatos sem volt amit a videón látok. Fogták a kormányt, nem mentek gyorsan, nem volt olyan potenciális forgalmi helyzet ami miatt ez veszélyes lenne.
  A figyelem elterelődésre sem nagyon lehet hivatkozni. Gondolom van rádiójuk, telefonjuk amit ők menet közben is használhatnak, aztán az veszélyesebb.
  A rendőrség jó hírét, sem sértették ezzel, sőt, szerintem kifejezetten jópofa, és emberi videó volt.

  Vagy a rendőrségi szabályzat tiltja a kő-papí-ollót? Ez valami súlyos bűncselekmény?
  Fel kéne keresni az ORFK-t és megkérdezni tőlük, hogy miért szabálytalan, meg miért ennyire drasztikus a büntetés egy ilyen súlytalan cselekményért egy közrendőrnél, miközben a vezetőség az alvilággal kokettál.

  1. Egymás mellett haladtak a két egy nyomon haladó járművel, ami tilos, előzést, stb. leszámítva, lásd fentebbi kommentem

 10. Nem a HVG-t kell szapulni szerintem..Hanem azt az agyalágyult szerencsétlent, aki kitalálta hogy eljárást indítson… Ahelyett hogy választolt volna a HVG-nek, hogy igen, a járőreinket is megilleti egy kis jókedv, szolgálatban is. Mennyivel emberibb lett volna ugye…

  1. Kelemen Noémi

   Ez valami vicc akar lenni? Szigorú szabályok vonatkoznak a zsarukra: ha bejelentést kapnak, muszáj lépniük, ahogy most is.

   (Plusz gondolj bele: ha azt mondják, “kell egy kis jókedv, ezért nem indul eljárás”, akkor ugyanez a firkász habzó szájjal írja, hogy „bezzeg a civileket halálra büntetik mindenért, most meg eltussolják az ügyet…”)

   Pontosan tudta a bejelentő, hogy csak rossz válasz jöhet a zsaruktól, így is, úgy is bukta.

 11. Veszelovszki Péter

  Hát ez rohadt balesetveszélyes volt a rendőrök részéről, tényleg!!! Ezek a srácok (és lányok, láttam én már motoros rendőrnőt is) olyan szinten kezelnek egy motort, hogy félrészegen is lenyomnának egy rutinpályát hibátlanul! Mi volt itt a veszélyes?!? Talán kérnünk kellene egy szakértői véleményt arról is, hogy a mobiltelefonos felvételt nem vezetés közben, a volán mögül készítették-e. Szerintem ahogyan a végén megközelítik a rendőröket a felvétel kedvéért, AZ a közúti veszélyeztetés!!!
  Nagyon remélem, a rendőrök az okozott veszéllyel arányos elmarasztalásban részesülnek ( pl. egyik reggel ők fizetik a parancsnokuk kávéját 🙂 )

 12. Vérlázító, hogy ezt ma Magyarorszagon meglehet tenni, hogy feljelentenek valakit, aki nem artott a légynek sem.
  A motoros rendőrök vezetési tudása nem megkérdőjelezhető. Motorosként, vettem már részt vezetési tréningen, amit motoros rendőrök tartottak, ugye mondanom se kell, hogy időt es fáradtságot nem kimélve csiszolták vezetési tudásunkat, hogy bármilyen helyzetben tudatosan cselekedjünk és óvjuk a saját vagy a mások testi épségét.
  Minden tiszteletem az ővék, mégha néha bírságolniuk is kell.
  Remélem a következő vezetési tréningen megtanítanak bennünket kő, papir, ollózni!

 13. Egy rendőrnek példát kell mutatnia. Ha ő ezt megteheti, akkor, aki látha, könnyen azt gondoja, hogy ő is meg tudja tenni. Ennyit a dolognak erről az oldaláról.

  És remélem, egy szóbeli enyje-benyjével megúszták, a kedves feljelentőt pedig valaki más fogja feljelenti hamarosan.

Válasz