Fegyelmi zajlik a kő-papír-ollózó motorosrendőrök ellen

Fegyelmi zajlik a kő-papír-ollózó motorosrendőrök ellen

- Kategória: Gyorshírek
24

Meg se lepődnénk a dolgon, ha tucatjával állnának sorban a tehetséges motorosrendőrök, így viszont nem tűnik jó lépésnek a fegyelmi...

Nemrég mi is bemutattuk azt a vicces felvételt, melyen az M7-es autópályán cirkáló, és közben kő-papír-ollózó motorosrendőrök szerepelnek. Már akkor többen felvetették, hogy ez vajon szabályos-e, de ennél sokkal fontosabb kérdés, hogy fontos-e ezt feszegetni?

Éppen elég baja van a rendőröknek az őket szapuló újságírókkal, gúnyos filmekkel stb., szóval mint egy falat kenyér, úgy kellenek az ilyen emberi pillanatok a testületnek - kár ezért bárkit elítélni.

Kő, papír, olló és indul a fegyelmi eljárás...

A HVG-nél nem voltak restek, és megkeresték a rendőrséget, hogy „szabályos-e így közlekedni”?  Több sem kellett, az ORFK rögtön lépett, és mivel „a felvétel alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába tartozó két motoros rendőr megszegte a közúti közlekedés szabályait, ezért velük szemben fegyelmi eljárás indul” - válaszolták.

Mintha beállított fotó lenne, pedig ez csak egy pillanatkép a motorosrendőrök mindennapjaiból - kár, hogy erről nem született túl sok cikk... (Fotó: Zsaru magazin)

Hegylakók különvélemény: Valahogy Európa-bajnok motorosrendőreink és csapataink nem kaptak ilyen médiavisszhangot, se más jó cselekedetek, pedig bőven akad ilyen: elég, ha a fenti képen szereplő Horváth Mikit említjük. Micsoda „véletlen”,  hogy most, a „szabályos-e így közlekedni” rögtön megért egy, pontosabban két cikket, de azok valahogy nem.

Végül pedig egy jó tanács: ha legközelebb menet közben pacsizol a melletted haladó cimboráddal, nagyon figyelj, nehogy a közelben legyen egy „kedves” újságíró vagy a további 14 (!) bejelentő egyike, aki rögtön megkérdezi a rendőrséget, hogy ez szabályos-e? Még a végén Te is fegyelmit kapsz, vagy legalább egy bírságot a hihetetlenül veszélyes mozdulatért...

Nyitókép: Police.hu

Continental 2019