Napi irigy: Máris támadják a motorosmentőket a gyűjtés miatt

Napi irigy: Máris támadják a motorosmentőket a gyűjtés miatt

- Kategória: Cikkek

Hihetetlen, hogy a rosszindulatnak nincs határa...

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy immáron vagy 15 ezren osztották meg a hálás anyuka bejegyzését, aki egy új mentőmotorra gyűjt, miután fuldokló kisfia egy mentőmotoros segítségével maradt életben. Dóra nem volt rest, kerek-perec kiírta: 10 millió forintra van szükség, erre rögtön megjelentek a rosszmájú, csalást sejtő kibicek, akik szerint nem kerülhet ennyibe egy motor...

Tízmillió mentőszakértő országa

Szégyenteljes helyzet, hogy még a motorosmentőknek kell bizonygatni, hogy senki nem akar semmit ellopni - ez egyszerűen ennyibe kerül.

Mi is beszálltunk a gyűjtésbe pár ezer forinttal a mecseknádasdi Hetényi Birtokon zajlott Mentőmotoros napon

Biztos, ami biztos, a szerényebb agyi bútorozottságúak kedvéért újra leírták, mi lapul egy mentőmotor dobozaiban:

  • A külsőségek: matricázás, kék lámpa, sziréna, mindez bevizsgálva, ennek megfelelően vizsgáztatva, szabványoknak megfelelően -  420 000 Ft.
  • Mivel mentőorvosi/mentőtiszti motorról beszélünk, ennek megfelelő defibrillátort kell rátennünk, motorokon a Lifepak 15-ös készüléket használjuk. Ez utoljára 7 461 250 Ft volt újonnan (2017-ben), persze nekünk a használt is megfelel, ami 15 500 eurótól már elérhető.
  • Laringoszkópkészlet: 68 700 Ft
  • EZ IO fúró + tű: 317 000 Ft (ebben összesen 9 db tű van).

Lám, ez máris hatmillió forint, és akkor az apróságokról még nem is beszéltünk...

Aki a rosszindulatú pletykák helyett inkább segítené a mentőmotorosokat, az Alapítvány irodavezetőjét, Orsit keresse a varsanyi.orsolya@mentomotoralapitvany.hu címen. Köszönjük!

BikersPoison

Facebook Comments