GumiGuru: Defektet kaptam, de ugyanolyan gumit nem...

GumiGuru: Defektet kaptam, de ugyanolyan gumit nem...

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted - Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: HondaCBF600S motorom van, ezt hétköznapokon egyedül használom Budapesten, hétvégéken a nejemmel túrázunk Magyarországon. A motoron egyéves Pirelli Diablo Strada gumik voltak, mígnem a múlt héten a városban kaptam egy olyan defektet, hogy a hátsó gumi kuka lett - cserélni kellett.

Defekt után kényszergumicsere...

Azonnal nem kaptam ugyanilyen gumit, és sürgős volt, így hátra Michelin Pilot Road 2 került fel. Kérdésem, hogy maradhat-e így, hogy elöl a Pirelli hátul a Michelin fut, vagy cseréljem, és előre is vegyek Road 2-t ? Nem-e okozhat meglepetést a felemás gumi (vizes úton, melegedési fázisban stb.) Az első gumiban még bőven van minta, vagyis nem lenne sürgős a csere...

Előre is kösz!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Úgy gondolom, maradhat ez a párosítás, bár némi tapadásbeli különbség azért megfigyelhető  a gumik között, a Michelint minimálisan jobbnak gondolom.

Honda CBF600

Motorgumit alapvetően párban érdemes használni, bár nem szentírás, viszont így működik tökéletesen pl. nedves útfelületen, továbbá forszírozott tempónál. Szerencsére a Te gumijaid alapvetően egy kategóriába tartoznak, így hasonlóan is viselkednek, ezért így személy szerint emiatt nem szaladnék most gumishoz - nyugodtan várd meg, míg az első is elkopik.

BikersPoison

Facebook Comments

Válasz