GumiGuru: Rossz méretet szereltek fel a szervizben – mit tegyek?

GumiGuru: Rossz méretet szereltek fel a szervizben – mit tegyek?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Sziasztok! Következő lenne kérdésem: nemrég jártam gumicserén a motorommal (Suzuki GSX-R600 K8). Minden rendben ment, de 2-300 kilométer után feltűnt, hogy a „bejáratott” abronccsal sem kezes a gép. Megnéztem, mi a baj, és kiderült, hogy 180/55-17 helyett 190/55-17-et szereltek fel, úgy, hogy meg sem kérdeztek a méretváltásról.

Mit tegyek most? Hogyan vihetem vissza? Ha nem veszik vissza, akkor lehet bármilyen baj belőle, ha ezzel járok?

Előre is kösz a választ!

 
VÁLASZ

Kedves Kérdező! Egyszerűbb a helyzet, mint gondolnád. Mivel nem Te kérted a szabálytalan méretű abroncsot, azt javaslom, azonnal menj vissza a gumisodhoz, akinek – úgy gondolom – korrigálnia kell ezt a bakit. A motorod gyári mérete az általad is írt 180/55-17-s méret, mindenképp ehhez kell ragaszkodnod.

Suzuki-GSX-R750-In-Action-2
Suzuki GSX-R

Gondot, problémát ugyan közvetlenül nem okoz, nem lesz baja a gépnek, de ha hosszabb túrára indulsz, egy osztrák vagy német rendőr simán megbírságolhat érte, főleg, ha a mostanában „divatos” parkolói, átfogó ellenőrzésbe csöppensz útközben.  Szóval ne késlekedj: vidd vissza, és ne hagyd magad – ezúttal nincs helye avultatásnak, vagyis úgy kell visszavennie a használt papucsot, mintha új lenne.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz