Jövőre is folytatódik a BMW BoxerCup

Jövőre is folytatódik a BMW BoxerCup

- Kategória: Kiemelt cikk

Alig pár hete ért véget Hockenheimben az idei versenysorozat, de máris bejelentették a szervezők: 2020-ban is pályára lépnek a kéthengeres gépek.

 

Több mint 17 ezer néző volt kíváncsi a futamra, melyen 21 versenyző állt rajthoz a sorozat szabályai szerint hasonlóan felkészített R nineT Racerrel. A BoxerCup sajátossága ugyanis, hogy a csapatok a műszakilag azonos BMW-ket kapnak, sőt még a tuningalkatrészek, módosítások is megegyeznek:

Látványos pályagépek születtek az R nineT Racerekből

Mindegyik Wilbers felfüggesztést kapott, szénszálas burkolatok védik a hengerfejeket, végül pedig Gilles Tooling lábtartót és titán Akrapovič kipufogórendszert szereltek a motorokra.

A hockenheimi záróforduló összecsapásai

Folytatódik a BMW BoxerCup

– Nagyon örülünk, hogy a visszatérő BMW Motorrad BoxerCup ilyen nagy népszerűségnek örvend. Napjainkban éppen a Wilbersszel tárgyalunk a folytatásról, s azt már most borítékolható, hogy 2020-ban is az IDM-sorozat részeként, betétfutamaként lépnek pályára a pilóták.

A BMW BoxerCup asseni összecsapása

Annyit megígérhetek: hamarosan közzétesszük a részleteket és a versenynaptárt – mesélte a zárófutam után Henning Putzke, a BMW Motorrad Németország vezetője.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz