Continental eHorizon: „Megjósoljuk”, mi vár rád motorozás közben

Continental eHorizon: „Megjósoljuk”, mi vár rád motorozás közben

- Kategória: Hírek

Többé nem kell a kormányra rögzítened a drága mobilt. Ötletes és kimondottan hasznos a németek újítása.

 

Egyre többen navigálnak a kormányra vagy műszerfalra rögzített mobillal, de ez korántsem tökéletes megoldás. Ragyogó napsütésben nehéz leolvasni, pláne tokban hordva, anélkül pedig szinte védtelen a drága készülék a porral, esővel stb. szemben. Arról nem beszélve, hogy rossz minőségű úton haladva drága kaland elhagyni egy mobilt…

eHorizon: Előre szól, hogy figyelj

Az idei EICMA-n egy olyan kapcsolt szolgáltatási megoldást mutatott be a Continental, melynek segítségével a motorosok is használhatják az okostelefonokat, de úgy, hogy azokat nem kell kivenniük a zsebükből. Ennek háttere egy vezetékes kapcsolat nélküli műszer és a cég felhőben tárolt információhalmaza, amivel segíthet a motorosoknak.

Ismeretlen helyen túrázva kifejezetten nagy segítség az eHorizon, ami figyelmeztet a csúszós aszfaltra, útfelbontásokra vagy más veszélyekre

Az OEM-specifikus szolgáltatások egy olyan műszerben öltenek testet, amit gyakorlatilag bármelyik motorgyártó megvásárolhat, és egy csapásra gyári navigációval vagy veszély-előrejelzővel teheti vonzóbbá a gépet. A „csomag” legfontosabb eleme az eHorizon névre keresztelt prediktív rendszer, mely  időben figyelmezteti a motorost a várható  veszélyhelyzetekről.

4,3-től 7 colig terjed a választható kijelzőméret

Nemcsak a szolgáltatást, hanem a műszert is megvehetik a gyártók a Continentaltól – ez a MultiViu Sports Plus, pontosabban annak motorokra szabott változata. Ez 4,3 vagy 7 colos TFT-kijelzővel választható, és teljes mértékig a vezető állíthatja be, hogy pontosan milyen funkciók jelenjenek meg rajta.

Az EICMA-n bemutatták a Connected Infotainment Box (CIB) is, amely lehetővé teszi a motorkerékpár és a felhő közötti közvetlen adatcserét

Váratlan vihar vagy eső, netán útfelbontás vagy forgalmi dugó? Ezekről mind előre tudomást szerzel, amint beütöd az útvonalat, ugyanis az eHorizon minden lehetséges veszélyforrást feltüntet induláskor. Mi több, még azt is elemzi, hogy milyen a tapadás, és az aszfalt feltérképezése után jelez, hogy ideje visszavenni a tempóból, ha a következő szakaszokon nedves részek, vízátfolyások várhatóak.

A rendszer tehát egyfajta segítő, mintha lenne egy felvezető, aki folyamatosan tájékoztatna arról, mire számíts a következő kanyarokban.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz