Hátamon a házam: Farfalla motorszállító és lakókocsi egyben

Hátamon a házam: Farfalla motorszállító és lakókocsi egyben

- Kategória: Hírek

Igazán ötletes kempingpótkocsit dobott piacra a Farfalla, melyet napközben motorszállításra, éjjel pedig akár négy személy elszállásolására is használhatsz. Már csak egy bökkenő maradt, de az nem kicsi...

A Farfalla Camper 2,55 x 1,12 méter alapterületű és 1,53 m magas, vagyis egy nagymotor vagy két karcsú enduró, krosszmotor, esetleg három-négy bicaj szállítására alkalmas. Ez eddig szokványos, bármelyik utánfutó tudja ezt, azonban a nagy ötlet, hogy a platót kinyitva nomád lakókocsivá alakul a szerelvény.

Farfalla Camper - utazza a motoroddal!

A vontatmány teljes szélessége csak 192 centi, vagyis „nem lóg ki” az átlagos, középméretű személyautók mögül, míg hossza a vonórúddal együtt sem éri el a négy métert.

Alapáron kétszáz liternyi szekrény és tárolórekesz található a Farfallában, mely konyhaegységgel is kiegészíthető

Már-már csoda, hogy egy ilyen kis pótkocsiból négyszemélyes nomád lakókocsi lesz, miután kihajtották az oldalát és a hátulját, belsejében pedig komplett szekrény és konyha is kialakítható, igaz, az már feláras - átszámítva 400 ezer forintba kerül.

14 centi vastag, vízálló matracokon alhatnak a motorosok

Az utánfutó saját tömege 560 kilogramm, és hozzávetőleg 740 kilóval terhelhető, vagyis egy-két karcsú motoron túl bőven van kapacitása a kempingcuccokra is. Talán kitaláltátok, nem éppen olcsó ez a forradalmi vontatmány: a bemutatott, négyszemélyes kivitel 14 950 euróba (4,7 millió forint) kerül, konyhával együtt pedig felülről súrolja az ötmilliót.

Magas ár ide vagy oda, nagy ötlet a Camper, hiszen utánfutó és alvóhely egyben

Ismerve, hogy tőlünk nyugatra is simán találhat egy négyszemélyes társaság éjszakánként 50-60 euróért kempinghelyet, gyorsan kiszámolható, hogy úgy háromszáz éjszaka alatt „hozza vissza az árát”, vagyis befektetésnek nem éppen kecsegtető a dolog. Viszont aki endurójával és családjával a természet lágy ölén vadkempingezne, annak aligha tudnak jobbat kínálni a Farfallánál, melyben ügyesen ötvözték a lakókocsik sokrétűségét a motorszállító utánfutók egyszerűségével.

Farfalla Camper - Műszaki adatok

Version 2:

Alvóhelyek: 2 (méret: 150 x 200 cm/db)
Kihajtható felületek: 1
Rögzítőpontok: 5
Ár: 11 950 EUR

Version 4

Alvóhelyek: 4 (méretek 140 x 200 cm/db)
Kihajtható felületek: 2
Rögzítőpontok: 8
Ár: 14 950 EUR

BikersPoison

Facebook Comments