Hátamon a házam: Farfalla motorszállító és lakókocsi egyben

Hátamon a házam: Farfalla motorszállító és lakókocsi egyben

- Kategória: Hírek

Igazán ötletes kempingpótkocsit dobott piacra a Farfalla, melyet napközben motorszállításra, éjjel pedig akár négy személy elszállásolására is használhatsz. Már csak egy bökkenő maradt, de az nem kicsi…

 

A Farfalla Camper 2,55 x 1,12 méter alapterületű és 1,53 m magas, vagyis egy nagymotor vagy két karcsú enduró, krosszmotor, esetleg három-négy bicaj szállítására alkalmas. Ez eddig szokványos, bármelyik utánfutó tudja ezt, azonban a nagy ötlet, hogy a platót kinyitva nomád lakókocsivá alakul a szerelvény.

Farfalla Camper – utazza a motoroddal!

A vontatmány teljes szélessége csak 192 centi, vagyis „nem lóg ki” az átlagos, középméretű személyautók mögül, míg hossza a vonórúddal együtt sem éri el a négy métert.

Alapáron kétszáz liternyi szekrény és tárolórekesz található a Farfallában, mely konyhaegységgel is kiegészíthető

Már-már csoda, hogy egy ilyen kis pótkocsiból négyszemélyes nomád lakókocsi lesz, miután kihajtották az oldalát és a hátulját, belsejében pedig komplett szekrény és konyha is kialakítható, igaz, az már feláras – átszámítva 400 ezer forintba kerül.

14 centi vastag, vízálló matracokon alhatnak a motorosok

Az utánfutó saját tömege 560 kilogramm, és hozzávetőleg 740 kilóval terhelhető, vagyis egy-két karcsú motoron túl bőven van kapacitása a kempingcuccokra is. Talán kitaláltátok, nem éppen olcsó ez a forradalmi vontatmány: a bemutatott, négyszemélyes kivitel 14 950 euróba (4,7 millió forint) kerül, konyhával együtt pedig felülről súrolja az ötmilliót.

Magas ár ide vagy oda, nagy ötlet a Camper, hiszen utánfutó és alvóhely egyben

Ismerve, hogy tőlünk nyugatra is simán találhat egy négyszemélyes társaság éjszakánként 50-60 euróért kempinghelyet, gyorsan kiszámolható, hogy úgy háromszáz éjszaka alatt „hozza vissza az árát”, vagyis befektetésnek nem éppen kecsegtető a dolog. Viszont aki endurójával és családjával a természet lágy ölén vadkempingezne, annak aligha tudnak jobbat kínálni a Farfallánál, melyben ügyesen ötvözték a lakókocsik sokrétűségét a motorszállító utánfutók egyszerűségével.

Farfalla Camper – Műszaki adatok

Version 2:

Alvóhelyek: 2 (méret: 150 x 200 cm/db)
Kihajtható felületek: 1
Rögzítőpontok: 5
Ár: 11 950 EUR

Version 4

Alvóhelyek: 4 (méretek 140 x 200 cm/db)
Kihajtható felületek: 2
Rögzítőpontok: 8
Ár: 14 950 EUR

Continental 2019

3 Comments

 1. József Révai

  Szerintem nagyszerű ötlet, de nem kellene.

  Ezt az 50-60 eurót nem értem. A kempinghely ára éppen úgy széles skálán mozog, mint bármilyen más szálásé. Nagyobb társasággal nyáron csak kempingezni vagyok hajlandó, télen inkább apartmanra vadászunk.

  Visszatérve az utánfutóra: még mindig az a legnagyobb bajom vele, hogy utánfutó. Emiatt autópályán 80 a megengedett legnagyobb sebessége…
  A magam részéről maradok a motor utazzon a kocsiban elvnél – a mai világban, amikor az általános autók a SUV-ok, méretben egyáltalán nem kirívó egy Transporter, Hiace, Scudo/Expert/Jumpy. Elég egy elősátrat venni elé, belefaragni egy ágyat és megvan minden ami a motoros kempingezéshez kell. Hétköznap meg családi autó…

 2. Teljesen jogos, leszámítva, hogy ez 100-as matricát kapott (tudom, ezt is országa válogatja, hogy valóban mehet-e százzal vagy erre is 80 vonatkozik)

 3. Várkonyi József

  Az autópályán aki 80 felett megy annyi 10ezer ft lenne gazdag ember lennék és szállodában tudnék belőle aludni

Válasz