Himalayan Job - I. rész - Magyar motorosok a világ tetején

Himalayan Job - I. rész - Magyar motorosok a világ tetején

- Kategória: Események, Kiemelt cikk, Túra
0

Egy hazai túramotoros csapat - az USA felfedezése után - most a Himalája meghódítására indult, és a tagok látványos kisfilmet forgattak kalandjaikról.

Kelemen Menyus, vagy ahogy Youtube-csatorjáról többen ismerik, Kmenyus - idén április végétől június közepéig az USA nyugati partján motorozott, amiről napi rendszerességgel írt is, majd hazatérve úgy gondolta, ideje meghódítani a mesés keletet.

A júliusi túra beharangozója

Júliusban útra kelt barátaival, és eltökélte, hogy ha törik, ha szakad, eléri a csapat a világ legmagasabb, motorral is bejárható pontját, a közel 5400 méteren fekvő Khardung La hágót.

Himalayan Job - Magyar motorosok a világ tetején

- Eljött a nagy nap, szombaton izgatottan kanalaztuk be ötünket, Ispánt, Gabit, Juditot, Krisztit meg jómagamat, valamint a három bazi nagy bőröndünket és a három kézipoggyászt a kocsiba. Adtunk a csomagoknak rendesen, hiszen harminc kiló a feladott, plusz tíz a kézi poggyász limit. Ispán ezt felfokozta 17-re, így még a feladáskor át kellett pakolnia, illetve Judit elkobzott tőle négy babgulyás-, sólet- és marhapörkölt-konzervet, egy másfél literes termoszt valamint fél kiló zöldpaprikát - kezdték élménybeszámolójukat a túra nulladik napjáról:

Hamarosan jelentkezünk az újabb részekkel, amit maga a szervező, Kmenyus oszt meg saját gondolataival együtt - tartsatok akkor is velünk!

Continental 2019