Gumiguru: Hol találok ilyen méretben rendes túraabroncsot?

Gumiguru: Hol találok ilyen méretben rendes túraabroncsot?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Vásároltunk egy 98′-as, 600-as Banditot, melynek gyári gumiméretei 110/70 és 150/70 ZR17 (felni 3, ill. 4,5 colos). Ellenben a 2000 utáni modellek gyári gumimérete 120/60 és 160/60. (felni 3,5 ill. 4,5 colos). Elég nehéz a választás, mert ami tetszene 150-esben, ahhoz nem gyártanak 110-est és fordítva. A műszaki vizsgáztatás (Ausztriából most behozott motor) és a viselkedés szempontjait szem előtt tartva mit javasolsz?

Maradjak a 110-150 párosnál és elégedjek meg egy BT023-mal, vagy válthatnék 120/60-70 és 160/60 párosra?

Széles utat és köszönöm a választ!

 
VÁLASZ

Kedves Érdeklődő! Több ízben kifejtettük már a gyári gumiméret megtartása mellett szóló érveinket, ebben az esetben is azt javasoljuk, hogy ne térj el az eredeti köpenyektől! Hidd el, ez esetben sem lesz jobb a motorod, sőt… Persze jó hír is akad: a kínálat miatt nem kell aggódnod,

ugyanis az öreg BT023-nál jóval frissebb modellek közül válogathatsz. Noha közel sem annyi a lehetőség, mint a megszokott méretek esetén, de azért akadnak szinte tökéletes megoldások.

Maradva a japán gyártónál máris ott a lehetőség, hogy egy T30 EVO-t vagy a legújabb modelljüket, a T31-et válaszd – mindkettőt tesztelték a Hegylakók Motoros Magazinban, sokat olvashatsz róluk. Michelinből szintél elérhető a legújabb sporttúramodell, a Road5 is erre a gépre.

Suzuki GSF600 Bandit

A Dunlop is kínálja a RoadSmart II-ből ezeket a méreteket, viszont ha olcsóbb alternatívára van szükség, úgy gondolom, ezt a gépet a GPR300 is kiszolgálja. A Continental és a Pirelli szintén lehetőséget ad arra, hogy az általuk gyártott termékek közül szereljünk fel egyet a motorra is, úgy gondolom elég bőséges ez a kínálat – megtaláljuk az igényeinknek megfelelő darabot.

Nyitókép: Suzuki GSF600 Bandit – Hegylakók Motoros Magazin/Pulai László

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz