Megáll az ész: 152 kilós és 234 lovas az új Ducati

Megáll az ész: 152 kilós és 234 lovas az új Ducati

- Kategória: Kiemelt cikk

Ma délután bemutatták az új Ducati Panigale V4-re épült Superleggerát, ami nem is a műszaki adatai miatt igazán vonzó…

 

– Csupán ötszáz darabot készítünk legújabb motorunkból, melynek rendszámos változata sem éri el szárazon a 160 kilót, míg továbbfejlesztett, 998 köbcentis V4-ese 224 lóerőt ad le, ám ez a teljesítmény is fokozható a Racing kitben kínált Akrapovič kipufogórendszerrel – derült ki ma a Ducati bemutatóján.

MotoGP-pilóták lehetnek az új Superleggera vásárlói

Akik a Racing kitre is beruháznak, újabb hét kilót faraghatnak a tömegből: így már csak 152,2 kilóval mérlegel a Superleggera V4, teljesítménye pedig 234 lóerőre kúszik fel.

Galéria: Így készült a Ducati Superleggera V4 (2020)

Gyakorlatilag kész pályamotor lett a Superleggera, mégis rendszámot visel és közúton használható. Dupla szárnyrendszere 270 km/órás tempónál akár 490 newtonos erővel tapasztja az aszfaltra  motort, ami így féktávon is még stabilabbá vált.

Galéria: Így mozog pályán a Ducati Superleggera V4 (2020)

Végül pedig a hab a tortán: az ötszáz Superleggera vásárlói csatlakozhatnak a Ducati szakembereihez egy-egy pályanapra, és megkergethetik a Superbike-világbajnokságon futó Panigale V4 R-t.

Az első körök a Ducati Panigale V4 Superleggerával

Mi több, lehetőségük nyílik arra is, hogy Dovizioso, Petrucci vagy Miller „bőrébe bújjanak”, és motorozzanak pár kört a Desmosedici GP20 MotoGP-géppel – azt hiszem, ennél nagyobb csábítás aligha lehetne, hogy az ember benevezzen egyre.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Igazi munkába járós 😀

Válasz