Vészhelyzetben sem csökkent a motorvásárlási kedv

Vészhelyzetben sem csökkent a motorvásárlási kedv

- Kategória: Hírek

Ezúttal tényleg meglepő számokkal szolgált az MGE: negyedéves adataikból kiderült, hogy a kijárási korlátozás és a járványhelyzet sem vetette vissza a motorpiacot.

 

Tavaly évtizedes rekord dőlt meg itthon - több mint négyezer új és csaknem kilencezer használt motorkerékpárt importáltunk, illetve helyeztünk forgalomba egy év alatt. Mivel kiemelkedő szezonról beszélünk, mindenki arra számított, hogy az elhúzódó tél és a járvány nyomán körvonalazódó gazdasági helyzet alaposan visszaveti majd a motorvásárlási kedvet. Szerencsére nem így történt.

Hozzuk a 2019-es rekordév szintjét az új motorok piacán

Összesen 840 új nagymotor talált gazdára itthon 2020-ban, és ennek több mint felét (!) az utóbbi hetekben adtak át. Januárban és februárban 364, míg csak márciusban 476 új motorra került magyar rendszám, amivel gyakorlatilag hozzuk a 2019-es szintet.

Továbbra is a többcélú endurók és crossoverek uralják a piacot Magyarországon

Rendben, ami a járványt illeti, valószínűleg „csak most jön a java”, az mindenesetre örömteli, hogy nem állt meg az élet a korlátozások hatására, és nem csökkent a vásárlási kedv sem. Noha az eladott új autók mennyisége elmarad a 2019-es adatokról (32 670 db), viszont a használtan behozott és forgalomba helyezetteké masszívan nőtt - 37 759 kocsi került az országba az első negyedévben.

Érik a trónfosztás: egyre kelendőbbek a nagyrobogók és a csupaszmotorok - itthon ez a két kategória tette ki az eladások 38%-át

Jól tudjuk, hogy a gyárleállások és a korlátozások hatására alaposan csökkenhet az eladott autók, motorok mennyisége a következő hetekben, de az erős évkezdetet látva az MGE is arra számít, hogy a második félév részben helyrebillentheti az egyensúlyt és idén is erős évet zárhat a motorpiac.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz