„Amikor elhagyod a topcase-t, benne a milliós technikával…”

„Amikor elhagyod a topcase-t, benne a milliós technikával…”

- Kategória: Cikkek, Események, Túra

Mintha egy izgalmas film lenne, pedig az élet írta a forgatókönyvet: leesik a topcase, benne számítógép, kamerák stb., és első nekifutásra nem is lesz meg. Másnap folytatódik a kilátástalannak tűnő keresés, de hála a modern technikának…

 

Minden túrázó rémálma, hogy elveszíti a holmiját, benne a személyes emlékekkel és a drága holmikkal, netán az irataival. Lost Bikerrel, azaz Péterrel is ez történt, aki először hiába is kereste a fránya koffert, pedig a jeladóként is működő laptopnak hála be tudta azonosítani azt a pár száz métert, ahol leeshetett.

Az elveszett topcase és az áldott Bluetooth-kapcsolat

Több motoros, sőt még néhány helyi rendőr is bekapcsolódott a keresésbe, ám végül nemcsak jó szemre, hanem találékonyságra is szükség volt, hogy megleljék a dobozt:

Mind szurkoltunk a videó nézése közben, hogy megtalálják, már csak azért is, hogy folytatódhasson a Lost Biker-történet!

Egyrészt nagyszerű hír, hogy megtalálták a csomagot, másrészt remek tanulság, hogy érdemes valamilyen nyomkövetőt tenni a nagyobb, értékesebb csomagokba, hogy ilyen esetben ne a sötétben kelljen tapogatóznia az embernek. Lehet GPS- vagy Bluetooth-alapú, netán egy régebbi telefonod, ami folyamatosan be van kapcsolva a külső akksi segítségével – a lényeg, hogy segítsen beazonosítani a helyet. Ilyenkor csak ez segíthet, hiszen a videóban is tisztán látszik: egy néhány száz méteres szakaszon is olyan nehéz felkutatni a jókora koffert, mintha tűt keresnénk a szénakazalban.

Continental 2019

Válasz