GumiGuru: mire váltsak az öreg Pilot Road 4-ről?

GumiGuru: mire váltsak az öreg Pilot Road 4-ről?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: 2015 óta motorozom, ’16-ban vettem a GSR600 motoromra Michelin Pilot Road 4 gumikat. Azóta is ezek vannak fent, még bőven használható pár, mert nincs elkopva, ennek ellenére mégis azon gondolkodom, hogy idén le kellene cserélnem az öregedés miatt, valamint a kialakult motorozási szokásaim miatt.

Mennyire öreg a négyéves abroncs?

A motorozási szokásaim szerint pedig úgy látom, nincs szükségem ennyire tartós gumira, valamint a motort sem használom esőben, talán éves szinten 1-2 eső kap csak el motorozás során, így arra sincs szükségem, hogy ennyire esőre legyen tervezve. Ellenben sokat kell közlekednem úgymond egyenesen, mire eljutok olyan helyekre, ahol már lehet élvezni a motorozást, oda-vissza 60-100 kilométer, mire elérem a szerpentineket. Nem vagyok a kanyarok királya, majrécsík is van bőven, valamint nem forgatom tiltásig sem a motort, hanem nyugodt, de dinamikus közlekedés jellemző rá. Ehhez keresnék valami sportosabb gumit, már ha szerinted is érdemes lecserélnem a PR4-et.

Köszönöm a választ! Üdv, Dávid

 
VÁLASZ

Kedves Dávid! Az abroncsok évjárata miatt egyáltalán nem aggódnék, csak emiatt nem cserélnék le egy néhány szezont futott, jó állapotú gumit. Sokat valóban nem mehetett az a Road 4, egy ilyen könnyebb motoron 12-13 000 km is teljesíthető vele, persze ez lehet ennek a tört része is – ez már a jobb csuklónkon múlik. Kicsi ellentmondást érzek abban, hogy állításod szerint nincs szükséged ilyen jellegű gumira, viszont még van benne tartalék, mert ezt sem motoroztad ki. Az igényekkel persze nem vitázhatok, és nem is szeretnék: ha sportosabb gumi kell és azt szeretnél, ebben tudlak támogatni néhány ésszerű javaslattal.

Sportos gumit a Suzuki GSR600-ra?

Az rövid szakasz, amit meg kell tenned egy kis kanyargásért, nos, egyáltalán nem sok, ennyi táv egyáltalán nem „megterhelő”  egy sportguminak, főleg annak tudatában, hogy GSR-el motorozol, ami köztudottan egy könnyebb motor és nem is forgatod tiltásig, mint mondtad.

Suzuki GSR600

Amennyiben márkán belül szeretnél maradni, akkor a Power3 az, amit el tudok képzelni neked. Megosztó mintázat, sokan szeretik és legalább ennyi motoros társunknak fordított hátat neki. Ennek ellenére merem ezt ajánlani, mivel említésed szerint is a nyugodtabb motorosok táborát erősíted, ennek a guminak a tudása bőven kiszolgálja az igényeidet. Ami a manapság már a középmezőnybe sorolható az még néhány évvel ezelőtt a csúcskategóriát jelentette, szintén remek döntés lehet, mert jó áron juthatsz hozzá az egy generációval idősebb prémiumtermékekhez, melyek szintén ideálisak a motorozási stílusodhoz. Ilyen például a Dunlop SportSmart 2 MAX, Metzeler M7 RR vagy Bridgestone S21.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz