GumiGuru: Miért nincs többféle abroncs a Yamahára?

GumiGuru: Miért nincs többféle abroncs a Yamahára?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

 

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Egy 2005-ös T-MAX 500-ra keresnék új gumikat, jelenleg Bridgestone Battlax van rajta, de mivel napi rendszerességgel használom, és igen sokat is túrázom vele, így szívesen váltanék egy jobb, hatékonyabb abroncsra. 2019-ben több mint 19 ezer kilométert mentem,heti szinten 500-1000 kilométert is megteszek vele, mivel napi szinten használom, ha esik, ha fúj. Csak télen teszem le, szóval tavasztól őszig tartó motorozásra keresek valami jobbat, bár hozzáteszem, elégedett vagyok a Battlax-szal. Tudom, különleges méret, hiszen az első 120/70/R14, a hátsó pedig 160/60 R15.

Előre is köszönöm!

Tisztelettel: Lelovics Tamás

 
VÁLASZ

Kedves Tamás! Sajnos, és itt szigorúan a gumiválasztás témájához köthetően kezdem így a mondatot, egy nem szokványos T-MAX van a birtokodban. Ebben 14-es az első kerék, és ez eléggé megköti a kezünket… Mivel erre a modellre csak és kizárólag radiálabroncs szerelhető fel, hisz maxi robogónak számít, így a Bridgestone Battlax SC1 lehet az egyik jó választás.

Sajátos gumiméret a Yamaha T-MAX-on

Alapvetően ez egy sportosabb motorozáshoz jól illő abroncs, mégpedig az ehhez köthető jellemzőkkel. A hosszabb távok miatt van egy másik, tán ideálisabb lehetőség, ami beválhat, tudniillik több új Yamahát is szereltek a Dunlop RoadSmart III Scooterrel.

Yamaha T-MAX

Én most erre szavaznék, főként, mivel sokat mész a motorral. Szerintem előnyére válik, hogy ez egy tartósabb túragumi, és kevésbé kopik, mint a Bridgestone. Tapadásban pedig itt sem lesz hiány, hiszen a Dunlop mindig is sportosabbra szabta a hosszabb élettartamú abroncsok karakterét, hogy azokkal is szépen lehessen terelgetni a motort. Véleményem szerint ez most a legjobb választás a különleges T-MAX-méretben – a Dunlop RoadSmart III Scooter.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz