A ContiSportAttack 4 nyerte a sportgumik összehasonlító tesztjét

A ContiSportAttack 4 nyerte a sportgumik összehasonlító tesztjét

- Kategória: Hírek

Hét gyártó friss sportabroncsát vallatták a Motorrad újságírói, hogy kiderüljön: melyik a legjobb, egyben legsokoldalúbb közülük.

 

Nem bántak kesztyűs kézzel a tesztabroncsokkal: száraz és nedves aszfalton, hidegen, illetve teljesen bemelegített állapotban próbálták ki őket. Hogy véletlenül se lehessen részrehajló a pilóta, „vakon” vezették oda a motorhoz, azaz csak azt tudta, milyen gépen ül, de a felszerelt köpeny típusát nem.

A ContiSportAttack 4 nyert a Motorrad gumitesztjén

A felmelegedési idő, a hideg és meleg gumiabroncsok tapadása, a kezelhetőség, a száraz és vizes úton zajló fékezés, valamint az öncsillapítási képesség volt az elsődleges mérési szempont.

Hidegen is remek tapadás és utánozhatatlan kezelhetőség nedves aszfalton – többek között ezek segítették győzelemhez a ContiSportAttack 4-et

Ezek alapján mindössze két köpeny nyerte el a „legjobb vétel” minősítést, míg közel maximális pontszámmal (100/94) a ContiSportAttack 4 lett a tesztgyőztes. „A Conti indulás után azonnal remek tapadást biztosított, azaz alacsonyabb hőmérsékleten sem veszít remek tulajdonságaiból, és tökéletesen működik. Jobb kezelhetőséget nyújtott szárazon és vizes aszfalton is, mint a teszt többi résztvevője” – emelték ki az összegzésben.

Ha további részletekre vagy kíváncsi a ContiSportAttack 4-ről, látogass el a ContiMoto.com-ra, ahol részletes leírást és sok érdekességet találsz a német cég tesztgyőztes abroncsáról.

Continental 2019

Válasz