Több motort adtak el augusztusban, mint bármikor az elmúlt tíz évben

Több motort adtak el augusztusban, mint bármikor az elmúlt tíz évben

- Kategória: Hírek

Járvány és válság ide vagy oda, nem csökken a motorvásárlási kedv: augusztusban is jóval több új motor talált gazdára, mint a tavalyi rekordévben vagy bármikor 2010 után.

 

Amíg a személyautók forgalma meredeken csökkent a korlátozások és gyárleállások miatt, a motoros szakma mintha meg sem érezte volna a tavaszi veszélyhelyzetet. 418 motorkerékpárt adtak el Magyarországon augusztusban, azaz hatodával többet, mint egy éve. Mi több, olyan erős volt az év eleji roham a kereskedésekben, hogy a 2019-es rekordszezont leszámítva az első félév is új csúcs a 2010 és 2020 közötti időszakban.

Rekordforgalom a magyar motorkereskedésekben

Hosszasan elemezhetnénk a számokat vagy a szkeptikusokhoz hasonlóan mondhatnánk: csak azért adtak el ilyen sokat gépet, mert ezeket még a tavaszi leállások alatt rendelték az emberek… Ez akár igaz is lehetne, de ne feledjük, hogy áprilisban és májusban sem volt komoly visszaesés az eladásokban, tehát szó sincs késve átadott gépekről – egyszerűen nő a motorvásárlási kedv.

Ízlelgessük egy kicsit a számot: nyolc hónap alatt 3236 új nagymotort vettek Magyarországon. Ez önmagában nem nagy szám, de nézzük csak meg, honnan indultunk: 2018-ban még háromezer új motor eladása volt a cél, és azt egész év alatt nem sikerült teljesíteni. Most pedig már augusztusban túlszárnyaltuk a háromezret, pedig tavasszal nem volt éppen egyszerű új motort rendelni…

Az erős augusztus egyben azt jelenti, hogy sikerült feltornászni a számokat a 2019-es rekordév szintéje, azaz a vírushelyzet, a bizonytalanság és a gyárleállások dacára is annyi új motort vettek Magyarországon, mint a tavalyi rekordévben.

A remek eredményhez nagyban hozzájárult, hogy a BMW Motorrad idén rekordot döntött Magyarországon, és a válság dacára jelentősen növelte motoreladásait az első félévben

Kíváncsian várjuk, hogy az őszi számok is ilyen acélosak esznek-e. Ha igen, akkor jó eséllyel idén is csúcsot dönt a magyar motorpiac, miközben az összes többi járműkategória számai meredeken csökkennek, ebből pedig az látszik, hogy egyre többen váltanak autóról motorra Magyarországon.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz