Tehetségek: kiszavazva!

Tehetségek: kiszavazva!

- Kategória: Cikkek

Mennyi tehetség! Egyik jobb, mint a másik – attól függően, hogy épp melyik zsűritag dicséri, akarom mondani mentor – merthogy zsűritagnak lenni már nem menő. Fürdünk a Megasztárokban, de kell ez nekünk?

 

Válság van. Na nem olyan igazi, mint a harmincas években, hanem ilyen hülye-ember-válság, amikor a hiteltől roskadó Suzukit lecseréli a magyar a kétmillióval drágább ÚJ szuzukira, mert mit szólnak a szomszédok… Érted, azt hiszi L.A.-ben van, és nem az a veszélyes, ha éhenhal, hanem az, ha nem költ eleget és lemarad. A hülyék paradicsoma egy csapásra valósággá vált.

Király L. Norbi, az éneklés Paudits Bélája. De ettől még imádják – több rajongója volt a Facebookon, mint magának az X-Faktornak…

A feltöltőkártya-részvények árfolyama eközben az egekben, hiszen minden reggel (Mokka) és este (TV Jósda) záporoznak az emeltdíjas hívások. Pénteken azonban rátesznek még egy lapáttal: az újságárus ilyenkor Sachert is kér a reggeli kávéja mellé – és megteheti -, hisz’ tudja: ma a tízezres kártyák fognak elkelni legelőször, hiszen jön a hétvége, jön az sms-zápor.

A szavazást lezárom, most!

Péntek estére száműzött karaoke-bajnokok, és szombat éjszakába nyúló szupertehetségek, akik tíz-az-n-ediken hatványú félmeztelen lánnyal/fiúval/SP-vel veszik körbe magukat, hiszen a látvány mindennél fontosabb.

Schmidt Barbara, Nagy Edmond, Kandech Evelyne, Schmidt Vera, Aczél Gergő – hogy nem világsztárok? Hol vannak ők, ki tudja? Ők voltak a Megasztár döntősei…

Intermezzo: múlt szombaton, egy üveg Dankó borral a kezében, a rendőrség épületének támaszkodva nyomta  a hippi a Tinédzser dalt. Nem volt körítés, ha csak az nem, hogy a yardról többször kiordítottak rá – de ez is inkább a harmóniát erősítette. A hangja? Lenyűgöző volt, pedig nem ugráltak körülötte plasztikmacák. Ez az igazi megasztár. Intermezzo vége

De ne menjünk le Fábryba, próbáljunk végre kikeveredni a saját gondolatgombolyagunkból: tízmilliós javadalmazás a mentoroknak, plusz az X-Faktor százmilliós licenszdíja és heti tízmilliós nagyságrendű rövid szöveges üzenet (mindez szorozva, ugye, mert Voice és Got Talent dettó) szóval a nyolc-tízhetes intervallumban milliárdos történet bandukol különböző – vagy nem is annyira különböző – számlákra.

A másik oldal: önálló ihlet híján megvettük az eredeti X Factor licenszét. Az iwiw kapcsán nem volt gyanús, hogy a menő dolgok magyarítása nem szokott működni? (photo: solarnavigator.net)

Új bekezdés: Scrapheap Challenge, Junkyard Wars, Scrappy Races stb. A Discovery csatornánál tudják, hogy a “kisember felül a mozgó járműre és megmérkőzik a másik kisemberrel“, az már műsor – nem is akármilyen. Miért ne lehetnének a mi “motorizált-megasztárjaink” azok, akik egy realityben bemutatják, hogy alig 10-20 ember van a világban, aki alkalmasabb náluk az adott járműre?

Benzingőzös Megasztár, a zsűriben csupa fertőzött…

Annyira látom magam előtt: azonos járművek, eltérő kihívások és a hetek alatt szépen ismertté – tényleg rossz szó -, celebbé váló versenyzőpalánták. Minden egyes benzinnel fertőzött kolléga imádná, főleg ilyenkor, a borús téli időszakban, amikor a valódi gázfröccsök helyett a virtuális száguldásban kell, hogy kiéljék magukat. A költségek? Azok kérem magasak. Mármint a mezőberényi varrónő méltatlanul alacsony fizetéséhez viszonyítva azok. Egy világbajnoki “ülés” alsóhangon ötven-százmillió forint, ha esélyesként akar belevágni valaki, akkor ennek a megfelelő sokszorosa. Nyilvánvaló, hogy ezt nem sms-ekből kell összeszedni, de az is igaz, hogy akik most öntik a tízmilliókat a technikai sportokba, azok ölni tudnának egy esti főműsoridős megjelenésért, ahol valóban látszik is, hogy ők azok, akik. Mert nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani.

Nem lehetetlen: videojátékon gyakorolva indult a magyar fiú, és már az első szezonban VB győzelmet aratott a Zengő Motorosport színeiben. Michelisz Norbi, Zengő motorsport

Matekosok előre

Ha pár százmillió kell ahhoz, hogy évekre szóló, külföldön is elismertséget hozó tehetséget neveljen ki egy műsor, akkor vajon soknak számít-e, a gigasztárokra elfolyó milliárdos pénzáradat? Iktassunk ki egy változót: feltételezzük, hogy a legújabb dalversenyek nyertesei is úgy süllyednek el a szemetesben, ahogy az elmúlt évek hasonló kismegoldásai. Így már egészen könnyű az egyenlet, hisz’ törtet törttel úgy törünk… Kijött a végeredmény.

Már a címet is kitaláltam: “Narancsfutam”. Mert kicsik is, és néha – átvitt értelemben – savanyúak is, de a mi versenyzőink. Persze feltétlenül számítok olyan tőkeerős szponzorok megjelenésére, akik a sikerben érdekeltek… Ha kell, focilabdát nyomunk Sebestyén Petya, Kis Viki, Kispataki vagy Kori kezébe, esetleg bejelentjük a 4030-as irányítószámra – ideiglenesen – valamelyiküket. A végeredmény szempontjából mindegy, hogy harminc körön vagy kétszer negyvenöt percen keresztül megy a harc, nem számít, hogy gyep vagy aszfalt – a lényeg, hogy a végén büszkén ugorjon fel egy ország a fotelből, hogy ez az, szép volt fiúk! Menni fog ez gyerekek, mennie kell.

Continental 2019

Facebook Comments

5 Comments

  1. igaz minden szavad. Annyit tennék hozzá, hogy jön a Való Világ sokadik része, Sebestyén Balázs eladta a lelkét, így ő vezeti. Külön szexszobával….no comment.

  2. Kapcsolódó: http://velemenyvezer.blog.hu/2010/11/19/valo_vilag_vs_szalai_annamaria_uj_szabalyok

    A médiahatóság személyesen lesz Viktor ernyedt hímtagja, vagy odavág az asztalra, ha kivillan egy cici?

  3. meggyőztél. nem megyek sehova!

Válasz