Hivatalos: Talma csapat nélkül maradt!

Hivatalos: Talma csapat nélkül maradt!

- Kategória: Kiemelt cikk, Verseny
5
.
Visszalépett a jövő évi bajnokságtól Antonio Banderas csapata.

A főszponzor Jack&Jones vállalat kihátrált Talmácsi Gábor új csapata mögül, amely így nem vállalja el az indulást a 2011-es Moto2-es szezonban. A dán ruházati cég nemrég értesítette Dani Devahive csapatfőnököt döntéséről.

Az istálló vezetősége nem meri megkockáztatni, hogy új szponzort keres a 2011-es szezon márciusi rajtjáig, ezért már most közölte pilótáival, Talmácsi Gáborral és az amerikai Kenny Noyes-szal, hogy szabadon kereshetnek maguknak új csapatot – jelentette a spanyol EFE hírügynökség.

„Életem legnehezebb döntése az elmúlt tíz év alatt, mióta motoros csapatom van. Antonio Banderasszal nagy tervekkel vágtunk neki ennek a projektnek, a gazdasági helyzet azonban egy ilyen nehéz döntés meghozatalára kényszerített minket. Azért határoztunk így már most, mert felelősséggel tartozunk a csapat alkalmazottai és pilótai felé. Most még megvan a lehetőségük, hogy új csapatot keressenek, de márciusban már túl késő lenne nekik istállót találni.” – mondta a csapatfőnök.

A jókedv már a múlté: Talma újra csapat nélkül maradt

„Jelen pillanatban nincsenek határozott terveink a jövőre. Azon dolgozunk, hogy segítsük a szerelőinket, pilótáinkat, szállítóinkat és támogatóinkat, hogy ha folytatni akarják a 2011-es világbajnokságon, akkor a lehető legjobb feltételekkel induljanak, és jó érzésekkel zárjuk le ezt az együtt töltött kétéves időszakot” – tette hozzá a Dani Devahive.

„Ma délután kaptam egy telefonhívást, amelyben közölték, hogy a főszponzor kihátrált az istálló mögül, így a csapat nem indul a vébén. Sokkolt a hír – mondta az MTI-nek Talmácsi, s hozzátette: egyelőre túl korai arról beszélni, hogy melyik istálló jöhet számára szóba a 2011-es vb-szerepléssel kapcsolatban. – Egyelőre várom a hivatalos értesítést a visszalépésről, majd az után döntök és tárgyalok a hogyan továbbról.”

Hegylakók különvélemény: vajon jó döntés volt Stefanoval szakítani, a mostani helyzet ismeretében?