A tíz legszebb lámpa

A tíz legszebb lámpa

- Kategória: Kiemelt cikk

Szerkesztőségünk egy hirtelen ötlettől vezérelve összeült, és egy több fordulós szavazás – no meg némi melldöngetés – után megszületett az ítélet a tíz, általunk legszebbnek tartott motorlámpáról.

Természetesen, nem a világ összes kétkerekűjét vettük alapul, mert a végén még egy szombat esti telefon-nyomkodós kiszavazó show-ban találtuk volna magunkat. A világítótestek dizájnjának megítélésébe valamelyest önkénytelenül is belevettük a tetszetős masinák ábrázatát, de hát végül is nem a Tungsram gyárában kerekítjük a villanykörtét. Taroltak az olaszok, de azért a jakuzák és a brit tudósok sem szégyenkezhetnek. Íme a végeredmény:

1. Ducati 1098R

Ducati 1098R

2. Ducati Desmosedici

Ducati Desmosedici

3. Aprilia Tuono 2011

Aprilia Tuono 2011

4. Kawasaki ZZR1400

Kawasaki ZZR1400

5. Triumph Speed Triple 2007-2010

Triumph Speed Triple 2007-2010

6. Suzuki GSXR 750 K8

Suzuki GSXR 750 2008

7. Ducati Streetfighter

Ducati Streetfighter

8. Bimota Tesi2D

Bimota Tesi2D

9. Kawasaki ZX636 2006

Kawasaki ZX636 2006

10. KTM RC8

KTM RC8

Continental 2019

Facebook Comments

21 Comments

 1. A KTM úgy néz ki mint egy chutlu….

 2. A ZZR az amolyan skyline-alien-szerű. Esetleg eszembe jut még az ültetvénygondozó gép a Mátrixból, vagy a Prey című játék egyes elemei.

 3. Én az 5. hellyel nem értek egyet. Két búra nélküli trabant lámpa mit keres a középmezőnybe?

 4. Különben olyan, mint egy Honda Zoomer 😆

 5. Peeter ebben van valami 😀 az inkább különleges 😉

  ha már Triumph akkor az új Daytona 675R elejét mutatnám az elég ütős

 6. A motorok iránti telhetetlen szerelem gondoltam csillapodik majd, ha meglesz az első nagy értékű motorom… Hát meglett, a szerelem pedig nemhogy nem múlt el, imádatba fulladt. Nincs csúnya motor, nincs csúnya lámpa. Ha nyernék a lottón, nem is tudom mennyi biciklim lenne. (biztos lenne közte egy triple) 🙄

 7. @Human-T: ez a beszéd. ezért van ott a triple, ahol 😉
  van gyártó, amelyik bevállalja, és védjeggyé válik. kár hogy a 2011-est elbénázták…

 8. Nekem asszem akkor se lenne sok motorom, ha vasvillával kéne forgatnom a pénzt a palláson, hogy össze ne penészedjen. Valahogy úgy érzem jól magam, ha egybe gyűjtöm a kilométereket. Bensőségesebb, bajtársiasabb 😀 Esetleg egy-két egészen más jellegű valami elférne még a garázsba (valami nagyon könnyű terepre, valami villany, a kettő esetleg ugyanaz, meg mittu domain).

 9. @Alvaro A 3. sor végére már te is ellágyúltál… egy Chop, egy Bob, egy Super, egy Endúró (valami agyonpakolható világból kimenős), egy Hypersport, és 3-4 Naked (azaz nekem) 😀

 10. egy dologgal van itt bajom 😀 hogy egy MV sincs a listán … az iparművészeti múzeumba nem tévedésből került szvsz a tengerentúl… dehát minden szubjektív

 11. Pedig a Brutale ott volt a listán, valaki leszavazta 😯

 12. hát akkor ott valami probléma van ….

 13. én vállalom, én voltam, nekem nem jön be, ennyi. nincs probléma, mások vagyunk 🙂

 14. Suzuki gsxr ???? soha , hátulja az igen .

 15. Nekem az új Kawasaki z1000 lámpája tetszik nagyon:D

 16. Powerslave

  A 1098 szeme nagyon el van találva, de a Desmo amorfságától tótágast áll a gyomrom; szvsz egyszerűen pocsék, nem jut eszembe másik példa ennyire rossz lámpaelhelyezésre, így nem is nagyon értem, mit keres a második helyen.

  A Tuonót sem nagyon tudom hova tenni, mert annak a lámpáján számomra csak az látszik, hogy nincs benne munka: odab*tak valamit, úgy találomra.

  A Street Triple jó, pofátlan egyszerűsége ellenére elég csini, de ha ilyesmi ábrázatban gondolkozunk, akkor már sokkal inkább a Moto Morini Corsaro fejét kéne jól megnézni, mert az bizony veri, méghozzá olyannyira, hogy talán egyenesen a 1098 elé raknám, de legrosszabb esetben is közvetlenül mögé, annyira üt a forma. Egyébiránt Street Triple-ből a fiatalabbik jobb versenyző lett volna, ott már figyelembe vették a formatervezők, hogy lámpa is van.

  A gixxer pilácsa nagyon jó poén volt anno, de mára kissé unalmassá vált a nagyon nem időtálló forma.

  Persze ízlések és pofonok – nyilván ahány kommentelő, annyi különféle lista…

Válasz