A világ négy sarka: te bevállalnád?

A világ négy sarka: te bevállalnád?

- Kategória: Cikkek, Események, Túra
5

Napi 2-300 kilométert a kezdő motorosok is le tudnak nyomni, nagyjából 5-600 egységnél kezd elválni a lelkes amatőr/félprofi tábor egymástól és ezer kilométer felett jön az igazi kihívás…

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]
.

Aki letekert már valaha is négyszámjegyű kilométert egy nap, miközben mellőzte az autópályákat, az pontosan tudja, hogy a monotónia és a fáradtság valahol 7-800 -nál kezdi visszahúzni az embert. Ha ezen sikeresen átlép, onnantól szinte újult erővel falhatja tovább a kilométereket. Aki nem riad vissza attól, hogy minden nap nyeregbe szálljon egy-egy hosszabb etapra, annak remek kihívás lehet az Európa négy sarka túra. Az igazán tökös túrázókat várja az European 4 Corner csapata – a címből gondolom kitalálhattátok, hogy a földrész négy pontját érintve kell teljesíteni a kalandot.

A csodálatos Tallinn: ember legyen a talpán, aki egy félnapos pihenő után el tud szakadni a gyönyörű várostól...

Nincs konkrét itiner, és csak néhány feltételt/szabályt rögzítenek a versenyben, de mindössze 21 napja van az indulóknak, hogy útba ejtsék (és dokumentálják) a négy megjelölt várost. A fix pontok (nem sorrendben) Aberdeen Skócia, Észtország Tallinn, Portimao (Portugália) és Catanzaro (Olaszország). Eredetileg Görögország lett volna a délkeleti befutó, de a jelen helyzetben inkább a mediterrán olasz városra esett a szervezők választása, ami ugyan kurtít a túra útvonalán, de az élményen semmiképp.

Tízezer kilométer, huszonegy nap alatt, Európa legérdekesebb részein – egész jól hangzik, és – a pihenőnapokat is beleszámítva – csak napi 600 kilométert kell haladni.

Te mennyit nyomtál le eddig egyetlen nap alatt?