Védd magad!

Védd magad!

- Kategória: Ajánló, Cikkek, Karbantartás, Teszt

Egy korábbi cikksorozatunkban már boncolgattuk, miként teljesít a Sentinel Protect GPS/GSM alapú motorvédelmi rendszere. A Sentinel akkor jól vizsgázott, ezért most, az aktuális szezon közeledtével felelevenítjük, miként is segíti a motorosokat – és gátolja a tolvajokat – a rendszer.

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]

A szokványos passzív lopásgátlók mellett nem árt, ha aktív védelemmel is ellátjuk motorunkat, hiszen egy lánc vagy kormányzár csupán percekre tartóztatja fel a tolvajokat, akiknek – sajnos – már van gyakorlata ezek kiiktatásában. A hatékony védelemhez érdemes kiegészíteni a mechanikai védelmet elektronikus támogatással is, hiszen így olyan komplex védelmi rendszerrel látjuk el motorunkat, ami igazán egyedülálló, és tényleg fejtörést okoz a rossz oldalon álló ellenlábasoknak.

Hogyan működik?

A rendszer gyakorlatilag minden lopási kísérletet jelez a telefonos applikáción keresztül, amit a két legnépszerűbb platformon érhetünk el (Android és IOS). A leggyakoribb lopási kísérletek közös jellemzője, hogy a tolvaj a kormányzárat és a lakatot semlegesítve próbálja lenyúlni a gépet, a régebbi masinák esetén akár a gyújtást is rövidre zárva, hogy még szállítóeszközre se kelljen beruháznia a remélt haszonhoz. A mi esetünkben nem lesz szerencséje, hiszen a Sentinel azonnal riaszt ha megmozdítják a gépet vagy ha gyújtást kapcsolnak rajta.

Munkában a Sentinel. Jelez, értesít, illetve segít a megtalálásban
Munkában a Sentinel. Jelez, értesít, illetve segít a megtalálásban

Igen ám, de mi történik, ha egy felkészültebb trógerrel van dolgunk, aki nem bajlódik a tárcsa- és kormányzárral, egyszerűen csak betuszkolja egy furgonba szeretett motorunkat? A Sentinel ismét csak felülkerekedik, mert a készülékben található G-szenzor riaszt, amint elkezdik mozgatni a járgányt.

Majd a GPS-blokkoló elintézi…

Az eszköz saját akkumulátorral is rendelkezik, így tápellátást elvágva sem tudják hatástalanítani azt. A legtöbb – a témát ismerő – olvasó valószínűleg már megfogalmazta kétségeit, miszerint egy pár ezer forintos GPS-blokkolóval érkező tolvaj valószínűleg túljár majd a precíz technika eszén… Az igazság az, hogy az egyébként bűncselekmény kategóriába tartozó blokkolók használata korántsem olyan egyszerű, mint azt legtöbben gondolnák. Az az ilyen eszközöket nem folyamatosan bekapcsolva működtetik, mivel komoly tápellátást igényelnek, illetve a Sentinel – köszönhetően annak, hogy amikor a motor álló helyzetben van, mélyalvó üzembe kapcsol – csak akkor fedi fel magát, ha a vasat mozgatják. Ilyenkor azonban már megy is a riasztás, mi pedig egyből cselekedhetünk.

sentinel_motor_borito

A Sentinelt pedig nem csak arra lehet használni, hogy megvédje a motorod, a túráidat is nagyon jól kielemezheted vele. Mindig jól jöhet, ha egy napközben fellelt szép tájat vagy élvezetes szerpentint utólag is be tudsz azonosítani, s erre is tökéletes a rendszer, hiszen utólag méterről-méterre visszanézheted, merre is jártál. Ha szívesen megismerkednél a Sentinellel és annak előnyeivel, keresd az eszköz hazai képviselőit a Sentinelprotect honlapján vagy a 0640-900-419-es telefonszámon!

(x)

Continental 2019

Facebook Comments

11 Comments

 1. Ez külföldön is használható? Én inkább azon parázok, amikor egy túrán kint alszik a vasam a motel előtt, itthon alaposan le van védve.

 2. Sentinel Protect

  Kedves Renbow!

  Természetesen külföldön is működik a rendszer csak a roaming-ot kell aktiválnunk és ugyanolyan hatékonyan dolgozik mint itthon!

 3. Sajnos nem tudok bízni az ilyen kütyükben, mióta végignéztem egy biztonsági kamera felvételét, ahol az ismerősöm mindenféle védelmi kütyüvel (nyomkövető is) felszerelt audiját 3 perc (azaz három perc) alatt vitték el úgy hogy semmi semmi jel nem jutott ki belőle….

  1. Sentinel Protect

   Kedves Labi!

   Nem mindegy, hogy az ismerősöd milyen nyomkövetőt használt. A mi rendszerünknél a nyomkövető társul egy riasztó applikációval. Ezáltal ha a járműved elhagyja az utolsó GPS pozícióját, gyújtást adnak rá… akkor már riaszt neked a telefonon így tudsz cselekedni!

 4. TermoMenyet

  Véleményem szerint motorhoz nem mindig mennek annyira felkészülten, mint egy autóhoz. Motornál csábítóbb, hogy beruházás nélkül, csak 4-en berakják egy furgonba azt hello… Fejlettebb az autótolvajlás. Persze a Casconál jobban semmi sem véd, se motorot, se autót.
  Én lehet beruházok egy ilyesmire….

  1. Sentinel Protect

   Kedves TermoMenyet!

   A motoros eszközben g-sensor van, így a mozdításra már azonnal riaszt! Ha a lopás ideje alatt nem is tudunk leérni a motorhoz, az applikáción keresztül a térképes funkcióval ellátott felületen tudjuk követni a mozgását és azonnal tudjuk hívni a rendőrséget, esetleg saját magunk cselekedni.

 5. TermoMenyet

  Butatelefonnal (nincs okostelefonom, nem is tervezek) is működik vajon a dolog? Mondjuk sms-t küld, vagy ilyesmi?

  1. Ma már 4-5 ezer forintért lehet kapni használt okoskütyüt. Ha idegenkedsz is tőle, hogy telefonként használd, szerintem ennyit megér a gép védelme.

   1. TermoMenyet

    Majd megkérdezem a céget, tud-e vajon olyat, hogy nem az én telefonommal működik (ő közelebb lakik a garázshoz), csak akkor hogy kapcsolom ki meg be…

    1. Sentinel Protect

     Kedves TermoMenyet!

     Ahogy ETusZ írta, pár ezer Ft-ért már hozzá tudsz jutni okostelefonhoz.
     Kérdésedre a válasz : az applikáció nem ügyfélhez van kötve, hanem telefonhoz, bármilyen okostelefonra fel lehet telepíteni, így az ismerősöd telefonján is tud működni a rendszer. Kapsz hozzá felhasználó nevet és jelszót amivel be tudtok lépni a rendszerbe és amelyik telefonra feltelepíted, azon fog működni. Ki-be kapcsolásnál már nehezebb lesz a dolgod, ha csak nem szólsz előtte az ismerősödnek, hogy most mész el a mocival, inaktiválja a védelmi rendszert!

 6. TattooedAngel

  Rádió jeladó is van benne, hogy a helyszínen is meg lehessen találni, ahová bevitték?

Válasz