Az ABS életet ment?

Az ABS életet ment?

- Kategória: Baleset-megelőzés

Ugyanaz a pálya, motor és vezető, csak az a bizonyos, fontos segédlet hiányzik az egyik próba alkalmával. A különbség elég látványos…

A nemrég életbe lépett rendelet szerint 2016 januárjától már csak ABS-es motorokat lehet forgalmazni Európában. Sokan tiltakoztak ellene, mondván, a túl sok segédlet egyszerűen a vezető helyett dolgozik, és feleslegessé teszi a precíz motorkezelés elsajátítását, ám az ilyen videókat látva mégis azt mondom – a blokkolásgátló igenis kell a motorra:

Jó, persze, mondhatjuk, hogy az első fékezést direkt elbénázta kicsit az ember, de őszintén: esőben megcsúszva ki az, aki nem követ el hibát?

Continental 2019

Facebook Comments

4 Comments

  1. Én nem szeretném, hogy a motorom helyettem fékezzen. Ha elesek, akkor az rajtam múlik, pont.

    1. Kiss Béla

      Mint a bikafing…..majd ha egy befosós szituációban csak 30-nál húzol egy első satut és kifordul a kormány keresztbe a kezedből és találkozol a betonnal, akkor majd megtanulod, hogy mennyire nem vagy olyan húú de qrva kemény gyerek…. :))))

  2. Őszintén, Kenny: motoroztál már igazán retek körülmények között? Engem télen, az alig kétfokos, vizes fehér aszfalton konkrétan megmentett a bukástól az ABS, most már soha nem vennék olyan gépet, amin nincs.

  3. nooneknows

    Őszintén, motoroztál már igazán dzsuva körülmények között? Engem télen, a fagyos, vizes fehér aszfalton konkrétan megmentett a bukástól az ABS, most már soha nem vennék olyan gépet, amin nincs.

Válasz