Újra a magyar motorosrendőrök nyertek

Újra a magyar motorosrendőrök nyertek

- Kategória: Kiemelt cikk

Most is elhoztuk az aranyat a rangos, nemzetközi versenyről. Gratulálunk!

 

Miként tavaly, úgy 2016-ban is hazánk hódította el a rendőrmotoros Európa-bajnokság trófeáját. Ezúttal Szabó Zoltán diadalmaskodott francia vetélytársa előtt, míg a bronz szintén hozzánk került Téglási József révén. Idén négy motoros képviselte hazánkat, ugyanakkor a tavalyi bajnok, Horváth Balázs ezúttal nem vett részt a küzdelemben, de nézőként jelen volt és gratulált a győztesnek.

Évtizedeken átívelő versengés

– Nagy hagyománya van az összeurópai rendőrmotoros versenynek, melyhez a Hungária Rendőregylet Motorsport Szakosztálya 1991-ben csatlakozott az INTERNATIONAL POLICE MOTOR CORPORATION (IPMC) szervezet révén – mesélte a 2015-ös összesített Európa-bajnoki csapatversenyt megnyerő HRE tagja, Sági Tibor. Ez a társaság évente szervez NEMZETKÖZI RENDŐRMOTOROS RALLY-t, melyet minden szezonban más ország bonyolít le. A Rendőr Rallyt 1938-ban kasseli motoros rendőrök indították el, összeurópai találkozóvá 1947-ben vált az IPMC megalakulásával. Célja, hogy minden nemzet rendőr sportolóinak lehetőséget teremtsen egy nemzetközi találkozó keretében történő megmérettetésre. A verseny Európa Bajnokság, amely egy túra és egy ügyességi egyéni, illetve csapatversenyből tevődik össze. A magyar versenyzőket mindig kiemelt fogadtatásban részesítették, mert csapatunk az IPMC szervezethez történt csatlakozása után a szervezet versenyein mindig dobogós helyezést ért el egyéni és csapatszinten is.

hungariarendoregylet
A tavalyi elsőséget megszerző Hungária Rendőregylet csapata

Az éves versenyek mellet négyéves ciklusonként összesített Európa bajnoki címért is folyik a küzdelem egyéni és csapat szinten is. Az elmúlt ciklus 2007-ben, Németországban, Erfurt városában kezdődött, ahol csapatban és egyéni versenyben is első helyezést értünk el2008-ban az ausztriai Graz város által rendezett versenyen csapatunk duplázott, majd 2009-ben a lengyelországi Gdansk városban triplázott az egyéni és csapat első helyezésével. 2010-ben a magyarországi Debrecen városban megrendezett záró futamon csapatunk tagjai 14 ország 26 csapatának 164 fős mezőnyéből megszerezte az összesített Európa bajnoki egyéni, I, III, X. XI.XII. helyezést, és ezzel a csapat összesített Európa bajnoki címet is.

Csak ennyire volt hideg: még a rendőrmotor akksija is megadta magát (életkép a hétvégi versenyről)

Az új négyéves ciklus kezdeteként 2011. július 26-tól július 30-ig Oroszország Vladimir városában lehetőségünk nyílt a 65. Nemzetközi Rendőr-rallyn való részvételre, ahol csapatunk a 164 fős induló mezőnyből egyéni I, II, V, VI, X, XI, XII, helyet szerezte meg, csapatszinten pedig az I. és a II. helyezést – fűzte hozzá a motorosoktatóként, vezetéstechnikai trénerként is tevékenykedő Sági Tibor.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Daniel Kristof Kiss

    Gratula neki, kár hogy nincs ilyen pálya ahova szabadon ki lehetne menni bolyázgatni civileknek. Mondjuk észak Budán ?!

Válasz