Versenycsapat segíti az országúti motorosokat

Versenycsapat segíti az országúti motorosokat

- Kategória: Hírek

Akik az elmúlt évtizedben megfordultak valamelyik hazai versenypályán, minden bizonnyal találkoztak már a Nagy-I Bt. nevével. Ez nem is meglepő, hiszen a kaposvári csapat nemcsak a rázókövek között otthonosan mozgó tulajdonos, Nagy István motorját vette gondozásba, hanem más versenyzőknek is értő segítséget nyújtott. Lelkes pilótákból sosincs hiány, a honi pályák pedig – finoman szólva – nem hemzsegnek a profi gumiszervizektől, így nem csoda, hogy a brigádnak mindig akad néhány hálás kuncsaftja…

 

A gumiszervizes csapat anno egy apró műhelyben kezdte pályafutását, s az eltelt 25 évben a térség legjelentősebb motorspecialistájává nőtte ki magát. A tulajdonos, Nagy István még javában az iskolapadot koptatta, de már akkor szemezett a villámgyors kétkerekűekkel, így nem is tétovázott sokat: bicaját előbb robogóra, majd a kor legnépszerűbb kismotorjára, a Babettára cserélte. Innen már nem is volt megállás, jöttek a szimók és MZ-k, végül pedig a krosszpályán kamatoztatta a nyeregben szerzett tudását. Ez eddig egy szokványos motoros életútja, István azonban másra, többre vágyott, de erről már meséljen ő, személyesen.

Évtizedeken átívelő történet

– Így igaz, a krosszpályán találtam meg a helyem, de közben a munkát sem hanyagoltam el, hiszen éppen akkoriban nyitottam meg az első gumisműhelyemet – kezdi István a történetet -, egy nagyjából kétgarázsnyi területen, úgy ötven négyzetméteren kezdtem a gumiszervizes pályafutásomat egy szerelő- és egy centrírozógéppel.

A kezdeti kis sufni helyett ma már egy látványos szerviz fogadja a betérő motorosokat
A kezdeti kis sufni helyett ma már egy látványos szerviz fogadja a betérő motorosokat…

– A magad uram, ha szolgád nincsen státuszból a cég mára nyolcállásos, gazdagon felszerelt szervizzé nőtte ki magát, ahol a gumijavítás és -értékesítés mellett futóműgyorsszerviz és autószerelő-műhely is szolgálja kuncsaftjainkat, illetve járműveiket – mutat körbe István az egykori műhelyre nyomokban sem emlékeztető komplexumon.

...ahol nem lehet panasz a raktárkészletre
…ahol nem lehet panasz a raktárkészletre

Mi tagadás, sok minden változott a kezdetek óta, elvégre a tíz állandó alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás napjainkban minden jelentős gumigyártóval kapcsolatban áll, s ügyfélköre is messze túlmutat a somogyi székhely határain. Elsőként látták meg a lehetőséget az online áruházak létrehozásában, és éppen tíz esztendeje már az interneten is értékesítenek, s az ország egész területére ki is szállítják a megrendelt abroncsokat. A kínálat nem ér véget a gazdag méretválasztékú motor- és robogóabroncsokkal, hiszen bárkit ki tudnak szolgálni – legyen szó talicskáról vagy több tonnás földmunkagépről, náluk biztosan találni hozzá gumit.

A tanulás az alapja mindennek

– A cég folyamatos növekedése és a szolgáltatások bővülése természetesen állandó szakmai továbbképzés nélkül lehetetlen lett volna – jegyzi meg a kaposvári Nagy-I Bt. tulajdonosa. – Innen jött az ötlet, hogy – a gyorsasági motorozáshoz kapcsolódóan – szervezzünk egy saját versenygumiszerviz-csapatot. A résztvevők kitanulták a különféle versenytechnikákat, ráadásul csatlakozott hozzájuk az ezen a területen komoly tapasztalatokkal rendelkező Nagy Zoltán is, aki ma már a cég motorgumi-divíziójának vezetője.

A pályán szerzett tapasztalatok révén nemcsak a versenyzőket, de az utcai motorosokat is felkészültebben szolgálhatják ki
A pályán szerzett tapasztalatok révén nemcsak a versenyzőket, de az utcai motorosokat is felkészültebben szolgálhatják ki

A munkatársak olyannyira komolyan vették az eredendően csak a tulajdonost és az ő hobbiját szolgáló új irányt, hogy a sok-sok tapasztalatnak hála, azóta ez a társaság egyik fő profiljává vált. A versenymotorgumi-gyártók is felfigyeltek a pályákon pontossága és profizmusa révén népszerű cégre, így például a Bridgestone éveken keresztül a Nagy-I Bt.-n keresztül bonyolította teljes hazai forgalmát. Mára persze még szélesebbé vált a választék, így a vállalkozás minden komoly gyártó robogó-, utcai és versenygumijait forgalmazza. Emellett a sok utánajárást igénylő, szokatlan megrendelések sem tántorítják őket, így például a gyakran különleges bánásmódot igénylő chopperekhez is értő kézzel nyúlnak, s a legnagyobb szakszerűséggel szerelik-javítják őket.

Nincs lazsálás, de kapkodó mozdulat sem - a szerelés minden lépése hozzáértésről tanúskodik
Nincs lazsálás, de kapkodó mozdulat sem – a szerelés minden lépése hozzáértésről tanúskodik

– Miután abbahagytam a versenyzést, a csapatom is eltűnt a boxutcából – folytatja a sztorit István -, ám a közeljövőben, ha igény lesz rá, ismét megjelenünk a nagyobb pályákon. A visszajelzések mindenesetre azt mutatják, sokan szívesen látnának minket, s miután folyamatosan bővül a gyorsasági motorozásba amatőr vagy félprofi szinten belekóstolók tömege, azt hiszem, az érdeklődők száma egyre csak növekedni fog. Addig is az országúti motorosoknak szeretnénk segíteni a megszerzett tapasztalatunkkal, ezért ma már komplex szolgáltatást nyújtunk a hozzánk betérő kétkerekűeknek. Kaposvár nagyjából ötven kilométeres körzetében mentést is vállalunk, emellett a ügyfeleink minden bizonnyal ki tudják használni a versenypálya mellett megszerzett rutinunkat, tudásunkat is. Gumiszerelés, futóműállítás vagy finomhangolás? Ezekben jártasak vagyunk, és szívesen adunk tanácsot a kedves ügyfeleknek. Ráadásul a segítség nem merül ki a hasznos tanácsokban, hiszen ezeket a problémákat azonnal, a helyszínen orvosoljuk is – zárja mondandóját a cégvezető, Nagy István.

A Nagy-I Bt-nél az eredmények (is) önmagukért beszélnek...
A Nagy-I Bt-nél az eredmények (is) önmagukért beszélnek…

Mi tagadás, valóban impozáns történet, és maga a műhely is szemet gyönyörködtető: jó látni, hogy a szakértelem és a profi technika egy helyen megtalálható, ahol tényleg minőségi kiszolgálásban részesülhetnek a motorosok. Ha kíváncsi vagy, miként is segíti a társaság a kétkerekűeket, keresd fel Te is műhelyüket Kaposváron, a Guba Sándor utca 24. szám alatt vagy látogass el honlapjukra, ahol motor- és egyéb járműabroncsok széles választékából szemezgethetsz.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Voltam már náluk. Tényleg szépen dolgoznak, de elég időigényes a dolog: itt nem zavarják le húsz perc alatt a ki-beszerelést, mindenre figyelnek.

Válasz