Dunlop TrailSmart teszt – első rész

Dunlop TrailSmart teszt – első rész

- Kategória: Kiemelt cikk, Teszt
0

Ismét útra kelünk, és ezúttal egy különös hibridet fogunk vallatóra: a Trailmax TR91-et leváltó TrailSmart több szempontból is kilóg az egyszerű endurógumik sorából…

Dunlop újdonsága a túraenduró-szegmens egyik legfiatalabb kihívója, mely a legendás Trailmaxot váltja a palettán. A kiemelkedő száraztapadásáról híres elődhöz mérten nagyságrendekkel javult a futásteljesítmény, ami főként annak köszönhető, hogy átdolgozták a futófelület mintázatát, ezáltal lényegesen csökkent a súrlódás okozta túlzott hőképződés, így tartósabb, valamint optimális kopásképet ígérő abroncsot dobtak piacra.

Dunlop TrailSmart
Endurós méret és felépítés a túrasportosztály egyik legjobb anyagkeverékével társítva – jól hangzik!

Dunlop TrailSmart – ránézésre is más…

A mintacsatornák keskenyebbek, egyszersmind rövidebbek lettek, a futófelületi anyagösszetétel pedig a sporttúraosztályból jól ismert Roadsmart II modelltől származik. Mivel a Roadsmart híresen jól viselkedik hideg, nedves körülmények között, a TrailSmart is örökölte ezen tulajdonságokat, amit csak fokoz, hogy a szilikadús köpeny hatékonyabban szorítja a nedvességet a barázdákba.

Az abroncs hazai forgalmazója az R17.hu

A JLB illesztésmentes övszerkezet igazán komfortos gördülést biztosít nagy teherbírás mellett, így a csendes futás és a kiváló öncsillapítás garantált, azaz egy tényleg minden területen brillírozó abroncs született a Dunlop boszorkánykonyhájában.

Dunlop TrailSmart
Újabb tízezer kilométeres kalandra indulunk, ezúttal a Dunlop TrailSmart társaságában – tartsatok velünk!

Ez lesz hát a következő egy év tesztalanya, mégpedig az endurósok körében oly’ népszerű 110/80-19 és 150/70-17 méretben. Tartsatok velünk, hamarosan jelentkezünk az első egy-kétezer kilométer tapasztalataival!