BMW F 850 GS Adventure – Újabb részletek az érkező kalandorról

BMW F 850 GS Adventure – Újabb részletek az érkező kalandorról

- Kategória: Hírek
0

Kis túlzással alig kezdődött el az idei szezon, de a szakma figyelme már most a jövő évi újdonságokra szegeződik. Legutóbb ismét a BMW adott okot találgatásokra, miután újabb információk szivárogtak ki üdvöskéjükről, a BMW F 850 GS Adventure-ről.

A BMW 2017 őszén, az EICMA-n leplezte le be a középsúlyú kalandorpárost, az F 750 GS-t és F 850 GS-t, melyeket mi is részletesen bemutattunk. Habár még ez a történet is egészen frissnek mondható, a vállalat már javában dolgozik a 2019-es esztendőre szánt, legújabb típusán, az F 850 GS Adventure-ön. Miként a modell nevéből sejthető, az alap nyolcötvenes terepképesebb verziójáról van szó, amiről már korábban megjelentek egy próbaút során készült kémfotók, ám azóta újabb részletek láttak napvilágot.

BMW F 850 GS Adventure – még jobb, még terepesebb…

Kiderült, a gép nagyobb üzemanyagtartállyal, terjedelmesebb szélterelővel, kiegészítő fényszórókkal, továbbá erősebb haspáncéllal és bukócsővel érkezik majd.

Strapabíró, masszív kialakítás, és kalandorokhoz méltó felszereltség jellemzi a BMW újabb nagy dobását. Azt még nem lehet pontosan tudni, hogy a képeken látható kiegészítők közül mi lesz majd alapfelszereltség, s mi extra

Mindezeken felül magasabb és szélesebb építésmód jellemzi majd a modellt – ez utóbbi dimenzióban 939 milliméterre terebélyesedik -, a tervezett felhasználáshoz igazodva hosszabb rugóutakkal vértezik fel, illetve megerősítik a gép hátsó segédvázát, hogy jobban bírja az utas és a csomagok okozta terhelést.

BMW F 850 GS Adventure – Újabb részletek az érkező kalandorról

Az F 850 GS Adventure-ben ugyanaz a 853 köbcentis, kéthengeres hajtómű teljesít majd szolgálatot, mint rokonaiban, s 15 kilóval lesz nehezebb utcai(bb) felmenőjénél, ez annyit tesz, hogy 244 kilós menetkész tömeggel számolhatunk. Az újdonságot előreláthatólag a 2018 őszén rendezett milánói seregszemlén leplezik majd le.