Tényleg a rendőrök kergettek gyorshajtásba?

Tényleg a rendőrök kergettek gyorshajtásba?

- Kategória: Hírek
11

Íme a bizonyíték a hangulatkeltő Facebook-posztokkal szemben – ezért nem kell „letolni” az autósokat a rendőröknek…

A Hegylakók két héttel ezelőtti, olvasói beszámolója nyomán egész cikkáradat indult meg a hazai sajtóban, Origótól a Vezess.hu-ig, Zoomtól a HVG-ig minket idéztek, és sajnos egymást túllicitáló szalagcímekkel próbálták még szenzációsabbnak kikiáltani a rendőrségi akció leleplezését.

– A civil kocsik segítségével lefülelhetőek a leállósávon szabálytalanul haladók, a záróvonalat átlépők, miként a buszsávban tolakodók és a menet közben telefonálók is – szögezték le a rendőrök

Mégsem tolnak le a civil rendőrautók

Visszatérő motívum volt, hogy a „rendőrök letolják, gyorshajtásra kényszerítik” a közlekedőket, még ha jobban belegondolva ennek nincs is semmi értelme. Az egyenruhások végre cáfolták a híreszteléseket, melyek már csak azért is gyenge lábakon álltak, mert a menet közbeni mérésekre alkalmas kocsival egyáltalán nem szükséges a vétkes sebességére felgyorsítani – a traffipax jelentős sebességkülönbség esetén is hatékonyan működik.

A videón tisztán látszik, szó sincs veszélyesen kis követési távolságról, sem „letolásról”, ami persze eddig csak kommentek között bukkant fel, fénykép, videó nem igazolta, hogy egyetlen ilyen eset is történt volna

Végül pedig kiemelték, hogy ha valaki mégis olyan helyzetbe kerül, hogy valaki veszélyesen közel halad mögötte, akkor se lépje túl a megengedett sebességet. Többsávos úton egyszerűen húzódjon a külső sávba, és semmiképpen ne próbálja indokolatlan lassítással „megregulázni” a másik járművezetőt.